Οι δύο φίλες

«Οι δύο φίλες»

από την Ελένη Τ.

Ελένη Τ - Οι δύο φίλες.docx

«Οι δύο φίλες»

 

Ήταν δύο φίλες, δύο κορίτσια. Το ένα κορίτσι έμενε στη βίλα Αλλατίνη και την έλεγαν Χρυσάνθη. Το άλλο κορίτσι το έλεγαν Σοφία αλλά αυτή είχε μικρή διαφορά από τη Χρυσάνθη. Αυτή ήταν λίγο πιο απλή πιο καθημερινή, με λίγα λόγια δεν είχε τόσα χρήματα όπως την Χρυσάνθη. Αυτό όμως δεν τις εμπόδιζε να γίνουν φίλες.

Η Σοφία έμενε κοντά στη βίλα της Χρυσάνθης. Κάθε μέρα περνούσε από εκεί με την οικογένειά της. Έβλεπε λοιπόν το σπίτι και το ζήλευε επειδή αυτή είχε ένα πιο απλό και λιτό σπίτι από εκείνη. Η Σοφία ήθελε να την κάνει φίλη την Χρυσάνθη. Είχε προσπαθήσει πολλές φορές να την προσεγγίσει αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε γιατί η Χρυσάνθη την κορόιδευε που ήταν πιο φτωχιά. Μια ημέρα όμως η Χρυσάνθη ήταν στο δωμάτιό της και σκεφτόταν τις στιγμές που κορόιδευε την Σοφία. Τότε ένιωσε πολύ άσχημα και ντράπηκε. Πήγε λοιπόν να τη βρει και να της ζητήσει συγγνώμη για την απαίσια συμπεριφορά της. Και μετά από εκείνη την ημέρα συμφιλιωθήκαν και γίνανε πολύ καλές φίλες.

Εκείνη την ημέρα δεν την ξέχασαν ποτέ και κατάλαβαν ότι για να γίνει φίλος με κάποιον δεν έχει σημασία αν δεν έχει τα ίδια χρήματα με εσένα ή το αντίθετο σημασία έχει να ταιριάξετε σαν χαρακτήρες και να είστε πάντα φίλες.

Ελένη Τ.

Leave a Reply