2η Ραδιοφωνική Εκπομπή για τα (Κ)αστράκια μας

Η ραδιοφωνική ομάδα του σχολείου μας, Τα (Κ)αστράκια, ετοίμασαν την 2η Ραδιοφωνική τους εκπομπή με τίτλο ΤΑΞΊΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΗ και η πρώτη ακρόαση προγραμματίστηκε για την Πέμπτη 8/6/2023 στην θεματική ζώνη μεταξύ 4 με 5 όπου ακούγονται οι εκπομπές πολιτιστικού περιεχομένου. Πλέον η εκπομπή έχει αποθηκευτεί ως Podcast στην πλατφόρμα του  European School Radio  και θα είναι διαθέσιμη στον   σύνδεσμο πατώντας  εδώ .

Η ραδιοφωνική ομάδα αποτελείται από τα δύο τμήματα της Ε Τάξης και την Τάξη Υποδοχής. Οι μαθητές/τριες εργάστηκαν διερευνητικά με τις κατευθύνσεις των εκπαιδευτικών τους, επισκέφτηκαν τον πυργο του Ιωάννη Κατακουζηνού στο Πύθιο, όπου ξεναγήθηκαν από την αρμόδια αρχαιολόγο  και έπειτα μέσω των σημειώσεων τους και των πληροφοριών που συνέλεξαν από τη σελίδα του εθελοντικού πολιτιστιστικου και ιστορικού συλλόγου Καστροπολίτες και του βιβλίου του κ. Αθανασίου Γουριδη «Τα κρυμμένα πρόσωπα του Ιανού-Διδυμότειχο, μία αέναη περιπλάνηση», συνέταξαν ένα συνεργατικό κείμενο. Ακολουθούν μερικά στιγμιότυπα από τη δράση τους.

Το τελικό κειμενο εμπλουτίστηκε με ραδιοφωνικό λογο και αφού μοιράστηκαν οι ρολόι ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις με τη χρήση του λογισμικού Audacity  από τα ίδια τα παιδιά σε ρόλους ηχολήπτη και τεχνικού. Το τελικό έργο προέκυψε με σύνθεση φωνής και μουσικής και ετσι ολοκληρώθηκε η 2η θεματική εκπομπή.

Ταυτόχρονα, τα παιδιά της ραδιοφωνική ομάδας που συμμετέχουν στην τάξη υποδοχής εξοικειώθηκαν με την χρήση της εφαρμογής  European School Radio   και έμαθαν να στέλνουν μικρά μηνύματα ανάλογου περιεχομένου στο chat συνομιλώντας για το περιεχόμενο της εκάστοτε εκπομπής.

fbt

Τα (κ) αστράκια μας για ακόμα μία φορά εργάστηκαν ομαδικά και έμαθαν νέες γνώσεις και δεξιότητες. Η συνεργασία, οι επισκέψεις και η χρήση τεχνολογικών εργαλείων βοήθησαν να εμβαθύνουμε στις πτυχές της τοπικής ιστορίας και να προσπαθήσουμε μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής μας να διαδώσουμε τη γνώση αυτή πέρα από τους τοίχους των αιθουσών μας.

Leave a Reply