Συγγραφέας: 

Σελίδες: 364

 

Λένε ότι όσοι φοβούνται

το σκοτάδι δεν έχουν ιδέα

τι μπορεί να κάνει το φως.

Έχεις φανταστεί ποτέ

τι θα συμβεί αν ο άνθρωπος

αρχίσει να φοβάται το φως,

περισσότερο από το σκοτάδι;

Παρουσίαση

Το σκοτάδι θα προσπαθεί πάντα να σβήσει το φως.
Το φως θα προσπαθεί πάντα να καταστείλει το σκοτάδι.
Στον κόσμο που βρέθηκε η Άνια η κοινωνία είναι χωρισμένη σε πολλές φράξιες. Η καθεμιά από αυτές μάχεται για την εξουσία. Έρχεται μια χρονική στιγμή που η Άνια θα πρέπει να αποφασίσει μεταξύ σωστού και λάθους.
Η αγάπη γι’ αυτή είναι μια προκαθορισμένη, εξαιρετικά επικίνδυνη ασθένεια και πρέπει να πολεμήσει για να την κερδίσει. Η αγάπη, που στροβιλίζει τον κόσμο της, της δείχνει πράγματα που δεν έχει ξαναδεί ποτέ, κάνει τα πάντα πιο φωτεινά και πιο εκπληκτικά από ό,τι νόμιζε πως θα μπορούσαν να είναι.
Η Άνια, που ζούσε μια ανάλαφρη ζωή, χάνεται ξαφνικά στη διάρκεια του χορού της αποφοίτησης σε έναν κόσμο άλλο. Μια σκιά με κίτρινα μάτια από το παρελθόν της, το οποίο έως τότε αγνοούσε, την παρακολουθεί, θα την αρπάξει και θα τη μεταφέρει σε μια άλλη πραγματικότητα.
Τι θα συμβεί τώρα που πρέπει να ζήσει σε έναν δυστοπικό κόσμο, γεμάτο σκοτάδι; Τι γίνεται αν αυτό το σύμπαν είναι το ίδιο, αλλά όχι ακριβώς ισοδύναμο με το δικό μας;
Τι γίνεται αν είναι παράνομο να αισθανθεί κάτι;
Τι γίνεται αν η αγάπη θεωρείται θνητή αμαρτία;
Και τώρα, που περπατά στην άκρη του φωτός και κάνει τα πρώτα βήματα στο σκοτάδι του αγνώστου, πρέπει να πιστέψει ότι θα συμβεί ένα από τα δύο: ή θα πολεμήσει ή θα υποκύψει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

 

4 thoughts on “Ο Βωμός των Πέντε Βουνών(σειρά: Δίδυμες Φλόγες)”

Leave a Reply