Χάρι Πόττερ ή Wednesday

Λοιπόν σίγουρα θα έχετε ακουστά τον Χάρι Πόττερ (εγώ πάντως λατρεύω τα βιβλία και τις ταινίες του) και την Wednesday, για αυτό θέλω όταν τελειώσετε το διάβασμα να μου γράψεται τι προτιμάτε. Αλλά αν με ρωτάτε να ξέρετε ότι ΕΓΩ ψηφίζω ΧΑΡΙ ΠΟΤΤΕΡ!!!!!!!!!!!

Ας αρχίσουμε με τον Χάρι Πόττερ.

Το πρώτο βιβλίο (η φιλοσοφική λίθος) εκδόθηκε στις 30 Ιουνίου του 1997 και η πρώτη ταινία στις 16 Νοεμβρίου 2001. Η συγγραφέας των βιβλίων ήταν η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και οι σκηνοθέτες του ήταν: o Κρις Κολόμπους, ο Αλφόνσο Κουαρόν, ο Μάικ Νιούελ και ο Ντέιβιντ Γέιτς. Ο Χάρι Πόττερ ή το αγόρι που επέζησε όπως το αποκαλούν μερικοί, είναι ο μόνος άνθρωπος (στην ταινία) που επέζησε από την φονική κατάρα (αβάντα κεντάβρα). Ο Χάρι Πόττερ μεγαλώνει με τους (εκκεντρικούς) θείους του μια και τους γονείς του τους σκότωσε ο Βόλντεμορτ. Οι θείοι του δεν του λένε ότι είναι μάγος μέχρι κάποια στιγμή το μαθαίνει (κάποιος έσπασε μια πόρτα για αυτό). Πηγαίνει στο Χόγκουαρτς κάνει φίλους, εχθρούς ώσπου να έρθει η στιγμή ο Βόλντεμορτ να αναστηθεί και ο Χάρι να πρέπει να βρει τους πεμπτουσιωτές (για όσους δεν ξέρουν τι είναι, ο Βόλντεμορτ χώρισε την ψυχή του σε 7 κομμάτια και έβαλε τις ψυχές του σε αντικείμενα) να τους καταστρέψει για να σκοτώσει ολοκληρωτικά τον Βόλντεμορτ.

Τώρα για την Wednesday

Η Wednesday είναι μία σειρά που βγήκε το φθινόπωρο του 2022 και οι δημιουργοί αυτής της σειράς είναι  ο Άλφρεντ Γκου και ο Μάιλς Μίλαρ. Κάποιοι μπορεί να ξέρετε τη Wednesday από την οικογένεια Adams. Η Wednesday μετά από πολλές μεταγραφές πάει στην ακαδημία Νέβερμουρ και προσπαθεί να λύσει το μυστήριο πολλών φόνων. Μαθαίνει το παρελθόν των γονιών της και προσπαθεί να καταλάβει τι είναι αυτά τα μυστήρια οράματα που βλέπει. Φυσικά έχει και το πράγμα (ένα χέρι χωρίς σώμα) μαζί της να την βοηθάει. Κάνει φίλους (για πρώτη φορά στη ζωή της) και εχθρούς που γίνονται φίλοι, αλλά και κανονικούς εχθρούς (συνήθειο το έχει). Ώσπου στο τέλος βρίσκεται αντιμέτωπη με τον εχθρό μιας πρόγονής της.

Τώρα για κάποιο λόγο θέλω να σας πω κάποια κοινά πράγματα που μπορείς να τα πεις και αντιγραφή.

Πρώτον η Wednesday έχει ξεχωριστές δυνάμεις και πάει σε ένα σχολείο με άλλα παιδιά που έχουν ξεχωριστές δυνάμεις. Χμμ. Μήπως σας θυμίζει κάτι; (απλά αλλάξτε το η Wednesday με το ο Χάρι Πόττερ)

Δεύτερον όταν η Λόρελ Γκέιτς έκοψε λίγο το χέρι της Wednesday για να αναστήσει τον Κράκστοουν με το αίμα της είναι ίδια με τη σκηνή που ο Πέτιγκριου κόβει λίγο το χέρι του Χάρι για να πάρει το αίμα του και να αναστήσει τον Βόλντεμορτ.

Τρίτον το κύπελλο Πόε δεν μοιάζει λίγο με τον δεύτερο άθλο από το τρίαθλο μαγείας, εννοώ και τα δύο έγιναν σε λίμνες και υπήρχαν γοργόνες (στο Χάρι Πόττερ λεγόντουσαν γκριντιλού αλλά και αυτά είναι κάτι σαν γοργόνες).

Τέταρτον όταν η Wednesday ήταν έτοιμη να πεθάνει ήρθε ένα φάντασμα ενός πεθαμένου ανθρώπου (της Γκούντι) και της μίλησε αυτό μοιάζει πάρα πολύ με την τελευταία ταινία του Χάρι Πόττερ που ο Χάρι μίλησε με τους γονείς του, τον Σείριο, τον Λούπιν (κι αυτοί πεθαμένοι είναι) και λίγο αργότερα που ο Χάρι "πέθανε" μίλησε με τον Ντάμπλντορ.

Για αυτό λίγο μου σπάει τα νεύρα η Wednesday όχι ότι δεν είδα τη σειρά, την είδα μου ψιλοάρεσε απλά τα βιβλία Χάρι Πόττερ μου άρεσαν και τα προτιμώ.

2 comments on “Χάρι Πόττερ ή Wednesday

  1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Τα βιβλία του Χάρι Πότερ είναι τέλεια!

Leave a Reply