English

29/9/2025

ΓΛΩΣΣΑ: Γράψαμε την πρώτη μας έκθεση με θέμα "Περιγράφω την αίθουσά μου". Όταν τα παιδιά παραλάβουν τις διορθωμένες εκθέσεις, καλό είναι να μελετήσουν τις παρατηρήσεις που έχουν γίνει (Γράφω μόνο σχόλια στη διόρθωση των εκθέσεων- δε βάζω ποτέ βαθμό στις εκθέσεις). Τις συγκεκριμένες παρατηρήσεις θέλουμε να μελετούν και πριν από τη συγγραφή των εκθέσεων που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Για το σπίτι: Δεν έχουμε καμία υποχρέωση!

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Κάναμε τη σελ. 13 Τ.Ε.

Για το σπίτι:

  • Ασκήσεις στο τετράδιο:
  1. Ονομάζω τους αριθμούς:

1.999:

712:

317:

878:

2. Εκτελώ κάθετα τις πράξεις:

285+594

329+417

526+193

706+398

951-560

812-603

512-468

1.001-724

ΙΣΤΟΡΙΑ: Σελ. 15 (Δεν ξεχνώ να δω τα βιντεάκια που έχουν ανέβει στο blog)

Την Παρασκευή 10/10/2025 θα γράψουμε επαναληπτικό στα μαθήματα της 1ης Ενότητας στην Ιστορία. Τη Δευτέρα 6/10 θα πραγματοποιηθεί επανάληψη στην τάξη και θα κάνουμε επιλεκτικά κάποιες ασκήσεις από το Τ.Ε. Ιστορίας.

Αύριο θα κάνουμε Γλώσσα, Μαθηματικά,  Θρησκευτικά, Μελέτη Περιβάλλοντος, Μουσική.

Ελέγχουμε καθημερινά τις τσάντες των παιδιών για ανακοινώσεις που μπορεί να έχουν μοιραστεί. Παράλληλα, καλό είναι να κοιτάμε τις διορθωμένες ορθογραφίες, αντιγραφές, φυλλάδια και τετράδια (Γλώσσας και Μαθηματικών), για να παρακολουθούμε στενά τη μαθησιακή πορεία των παιδιών.

Σε περίπτωση απουσίας μαθητή- μαθήτριας:

Όποιο παιδάκι απουσιάζει καλό είναι να αντιγράφει ό,τι γράψαμε στην τάξη (εφόσον, φυσικά, είναι σε θέση) στα αντίστοιχα βιβλία- τετράδια- φυλλάδια. Όταν δίνεται φυλλάδιο για το σπίτι και δεν υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσής του, το παιδί απλά γράφει τις απαντήσεις στο αντίστοιχο τετράδιο (αναγράφει απλώς τον αριθμό της άσκησης- δεν αντιγράφει ολόκληρες τις εκφωνήσεις).

Σε περίπτωση που δεν απουσιάζει κανένας μαθητής δε θα ανεβαίνουν φωτογραφίες με αυτά που έγιναν στην τάξη. Θα ανεβαίνουν μόνο τα καθήκοντα για το σπίτι.

Καλή εβδομάδα!!!