Ελληνικά

Ακραίες Πράξεις για Δημοσιότητα

Πολλές εταιρείες και δημοφιλές άτομα στην μοντέρνα εποχή έχουν διαφημίσει τα προιόντα ή σημαντικά για αυτούς γεγονότα μόνο από ακραίες πράξεις που δεν έχουν ξανασυμβεί. Οι ομάδες υπεύθυνες για αυτές τις πράξεις συνήθως προσπαθούν να βρουν τρόπους έτσι ώστε τα προιόντα ή οι υπηρεσίες τους ή ακόμα και η ίδια η μάρκα να τυπωθεί στα εξώφυλλα των εφημερίδων και να καλυφθούν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Αυτές οι πράξεις μπορούν να έχουν τη μορφή παγκόσμιων ρεκόρ, αστείων πράξεων ή και ακόμα πολιτικών διαμαρτυριών από ανθρώπους ή επιχειρήσεις που προσπαθούν να πάρουν το μέρος το μέσου πολίτη.

Από ότι έχετε καταλάβει μέχρι τώρα αυτές οι πράξεις κυμαίνονται από ακίνδυνες και αθώες πράξεις μέχρι ακραίες, αμφιλεγόμενες και προς βαθιά συζήτηση.

Επίσης, θα έπρεπε τα γεγονότα αυτά να έχουν σχέση με το προιόν/μάρκα που προσπαθούν να πουλήσουν. Π.χ. Μία εταιρεία μπέργκερ θα μπορούσε να φτιάξει το μεγαλύτερο χάμπουργκερ του κόσμου ως τρόπος δημοσίευσης των προιόντων τους, ενώ θα ήταν παράλογο για  μία εταιρεία ρούχων  να το προσπαθήσει αυτό.

Μία τέτοια πράξη προσπάθησε η Αμερικάνικη εταιρία KFC (Kentucky Fried Kitchen). Κατάφεραν να δημιουργήσουν μία διαφήμιση με το λογότυπο της εταιρίας ορατό από το διάστημα.
KFC Deploys an Aerial Colonel Sanders Logo Stunt - Event Marketer

Η εταιρεία Uber, η προτοπόρη εταιρεία βασισμένη στα ηλεκτρονικά ταξί, επιτρέπει Βραζιλιάνους ή και τουρίστες να πετάξουν από το αεροδρόμιο Campo de Marte, βόρειο Sao Paulo στο εθνικό αεροδρόμιο της Βραζιλίας Guarulhos με ελικόπτερο μόνο με 63 δολάρια, σχεδόν τη διπλάσια τιμή της ίδιας διαδρομής με ταξί.
Uber Helicopter Rides Offered to All Customers | Hypebeast

Και η Οral-b προσπάθησε κάτι παρόμοιο. Σαν ακραία πράξη η ομάδα της Οral-b αποφάσισε να στέλνει τα προιόντα της στους πελάτες της από ιπτάμενα και επίγεια drone.
Oral-B iO Drone Deliveries - Sketch Events

Σαν τελευταίο παράδειγμα θα δώσω τα λόγια του Andrew Tate, επιχειρηματία και κάτοχο καζίνο, τα τελευταία δύο χρόνια. Με λόγια ακραία για την σημερινή κοινωνία κατάφερε να φέρει το φως της δημοσιότητας πάνω του. Αν και στο τέλος δεν τον ωφέλησε τρομερά.

Αφήστε μια απάντηση