Η 1η και 2η εργασία μας

Καλημέρα παιδιά!!!!!!Κάθε πρωί όπως σας είπα θα σας ανεβάζω μια ή δύο εργασίες στο ιστολόγιο-blog. Θέλω μέσα στην ημέρα να την ολοκληρώνετε και να μου την στέλνετε μέχρι το βράδυ στο mail μου  ή αν δεν μπορείτε να την βγάζετε φωτογραφία και να την στέλνετε στο προσωπικό μου νούμερο στο Viber!

Για σήμερα και αύριο λοιπόν....

Θέλω να αδειάσετε την τσάντα σας και να σημειώσετε στο τετράδιο σε μια λίστα τι βιβλία και τετράδια είχατε μέσα. Αν κάποιος έχει αδειάσει την τσάντα του εδώ και μέρες, θέλω να φτιάξει μια λίστα με τα βιβλία και τα τετράδια που έχει στο σπίτι (μόνο τα σχολικά όχι και αυτά που κάνετε στα φροντιστήρια). Επίσης στη λίστα προσθέστε τι έχει μέσα η κασετίνα σας (π.χ. 2 μολύβια). Μπορείτε να γράψετε τη λίστα στον υπολογιστή για να την στείλετε με email  ή στο τετράδιο. Μόλις ολοκληρώσετε την λίστα μπορείτε:

α) όσοι την  γράψατε στον υπολογιστή ή στο laptop να μου την στείλετε μέσω email (ίσως σας βοηθήσει κάποιος μεγάλος την πρώτη φορά)

β) όσοι την γράψατε στο τετράδιο να την φωτογραφίσετε και να μου την στείλετε με ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ μήνυμα στο viber.

Επίσης ας μην ξεχάσουμε πως αύριο γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου.

Η 25η Μαρτίου είναι μέρα αργίας που έχει διπλή σημασία για τους Έλληνες. Είναι θρησκευτική και εθνική γιορτή. Είναι θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εθνική, γιατί η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821.

Στις 25 του Μάρτη γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Ο Άγγελος του Θεού έφερε στη Μαρία το χαρμόσυνο μήνυμα ότι θα γεννήσει το Σωτήρα του κόσμου, το Χριστό μας.

Κάποτε ζούσε στη Ναζαρέτ μια καλή κοπέλα. Το όνομά της ήταν Μαρία. Πίστευε στο Θεό και αγαπούσε τους ανθρώπους. Μια μέρα παρουσιάστηκε μπροστά της ένας άγγελος, ο άγγελος Γαβριήλ. Της πρόσφερε έναν άσπρο κρίνο και της είπε ότι ο Θεός τη διάλεξε για να γίνει μητέρα του γιου του. Η Μαρία δέχτηκε με μεγάλη χαρά.

Επανάσταση 1821

Οι Έλληνες ήταν σκλαβωμένοι στους Τούρκους για τετρακόσια περίπου χρόνια. ∆εν άντεχαν άλλο τη σκλαβιά και αποφάσισαν να πολεμήσουν σκληρά τους Τούρκους. Την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων. Ο λαός ξεσηκώθηκε για να πολεμήσει για την ελευθερία του.

Εργασία 2η

Διάβασε το παρακάτω κείμενο από το βιβλίο της Γλώσσας και απάντησε στο τετράδιο σου στις ερωτήσεις που υπάρχουν στο τέλος.

Απάντησε στο τετράδιό σου στις παρακάτω ερωτήσεις.

  • 1. Πότε έγιναν τα γεγονότα;
  • 2. Πού έγιναν;
  • 3. Ποια ήταν τα βασικά πρόσωπα;
  • 4. Πώς παρουσιάστηκε και τι είπε η Μαντώ;
  • 5. Τι πρότεινε στους πρόκριτους όταν πήγαν στο αρχοντικό της;
  • 6. Ποιο αξίωμα της έδωσαν για την προσφορά της;

Οι εργασίες μπορούν να σταλούν μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ!! Η νέα εργασία θα αναρτηθεί την Πέμπτη το πρωί!

Leave a Reply