ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Ο Εκπαιδευτικός Φάκελος «Η Μηχανή του κοινού» του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, που απεστάλη στο ΓΕ.Λ. Παμφίλων, περιελάμβανε και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Η ομάδα του προγράμματος eTwinning αποφάσισε να προχωρήσει σε διάχυση της δράσης στη σχολική κοινότητα, μέσω του εκπαιδευτικού παιχνιδιού «μισό – μισό». Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024, το παιχνίδι, που προσφέρει γνώση και διασκέδαση, παίχτηκε από όλα τα τμήματα του Σχολείου μας, με μεγάλη επιτυχία.

Το παιχνίδι αποτελείται από 30 ζευγάρια καρτών. Οι μισές κάρτες είναι μπλε και οι άλλες μισές κίτρινες. Κάθε ζευγάρι καρτών, μία μπλε και μία κίτρινη, σχηματίζει μια παροιμία ή έκφραση που σχετίζεται με την ελιά και το λάδι. Κάθε παίκτης επέλεγε μία κίτρινη κάρτα και διάβαζε τη μισή παροιμία. Στη συνέχεια, προσπαθούσε να βρει το άλλο μισό για να συμπληρώσει την παροιμία και να ολοκληρώσει το νόημά της, διαλέγοντας τη σωστή από τις μπλε κάρτες. Αυτό γινόταν μέχρι να ολοκληρωθούν όλα τα ζευγάρια καρτών και να συμπληρωθούν οι παροιμίες. Στο τέλος, ακολουθούσε συζήτηση για το νόημα των παροιμιών και χρησιμοποίηση των παροιμιών μέσα σε παραδείγματα.

Οι μαθητές/τριες όλων των τμημάτων του Σχολείου διασκέδασαν με το εκπαιδευτικό παιχνίδι, ανέπτυξαν γλωσσικές δεξιότητες και έμαθαν, μέσω των παροιμιών, για τη σπουδαιότητα της ελιάς και του λαδιού στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου.