Το ελαιόλαδο αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της Μεσογειακής διατροφής, γιατί είναι ένα από τα πιο υγιεινά λίπη, πλούσιο σε καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικές ουσίες. Η θέση του είναι ξεχωριστή στην ελληνική κουζίνα, καθώς αποτελεί το βασικό διατροφικό συστατικό σε πάρα πολλές συνταγές και πιάτα της ελληνικής γαστρονομίας. Ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση του, την υψηλή διατροφική του αξία και τα πολλαπλά του οφέλη για την υγεία.
Οι μαθητές/τριες του ΓΕ.Λ. Παμφίλων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος eTwinning 2023-24, Λ.Α.Δ.Ι. (Λιόδεντρα-Αιωνόβια-Διαχρονικής-Ιστορίας), θέλησαν να μάθουν περισσότερα για τη διατροφική αξία του ελαιολάδου, γι’ αυτό και εργάστηκαν στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου, αναζητώντας πληροφορίες για τη Μεσογειακή διατροφή και τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου στην υγεία του ανθρώπου. Στη συνέχεια, με μηχανές αναζήτησης, συνέλεξαν επιπλέον πληροφορίες από το διαδίκτυο και τέλος, δημιούργησαν το παρακάτω ηλεκτρονικό βιβλίο με το ψηφιακό εργαλείο https://bookcreator.com/
Δείτε το ηλεκτρονικό βιβλίο ΕΔΩ.