Ακούστε και γράψτε στο τετράδιό σας τις λέξεις

Πρόταση Δραστηριότητας Διδασκαλίας γνωστικού αντικειμένου. Δημιουργία #xrisoik , με το εργαλείο #eme content, Dialog cards eme content ❤

Για προθέρμανση Διαδραστικό βίντεο “Η Κοκκινοσκουφίτσα”

Προθέρμανση, Πρόταση Δραστηριότητας ψυχικής και γνωστικής προετοιμασίας. Δημιουργία #xrisoik , με το εργαλείο Interactive video #eme content. Διαδραστικό βίντεο "Η Κοκκινοσκουφίτσα ❤ Στις διαδραστικές δραστηριότητες επιλέξτε λέξεις που περιέχουν δίψηφα σύμφωνα"
(Οδηγίες για τους μαθητές/τριες: Παρακολουθήστε το διαδραστικό βίντεο με το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας. Ακούστε το παραμύθι προσεχτικά. Στις διαδραστικές δραστηριότητες επιλέξτε λέξεις που περιέχουν δίψηφα σύμφωνα. Κάντε προθέρμανση στα δίψηφα σύμφωνα)

Παιχνίδι μνήμης Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!

Καλή μεγάλη εβδομάδα και καλή Ανάσταση!

Παιχνίδι μνήμης για τη Μεγάλη Εβδομάδα! Απολαύστε το:

Το παιχνίδι βασίζεται στο παιδικό ποίημα:Μεγάλη Δευτέρα – μεγάλη μαχαίρα
Μεγάλη Τρίτη – ο Χριστός εκρύφτη
Μεγάλη Τετάρτη – ο Χριστός επιάστη
Μεγάλη Πέμπτη – ο Χριστός παιδεύτη
Μεγάλη Παρασκευή – ο Χριστός στο καρφί
Μεγάλο Σάββατο – ο Χριστός στον τάφο
Μεγάλη Κυριακή – ο Χριστός θ’ αναστηθεί!

GCompris Εκπαιδευτικό Ελεύθερο προς χρήση λογισμικό

Το GCompris είναι μια σουίτα δημιουργικού εκπαιδευτικού λογισμικού που ανήκει στα συστήματα καθοδήγησης και διδασκαλίας. Διαθέτει διάφορες δραστηριότητες τόσο κλειστού τύπου όσο και άλλες όπως οι δημιουργικές οπτικοποιήσεις, που είναι κατάλληλες για παιδιά ηλικίας 2 έως 10 ετών. Η εκπαιδευτική σουίτα GCompris είναι κατάλληλη για την ειδική αγωγή καθώς περιλαμβάνει δραστηριότητες για την εισαγωγή και ανάπτυξη δεξιοτήτων στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, την άλγεβρα, την επιστήμη, την ανάγνωση  και όλα αυτά με παιγνιώδη τρόπο. Παρέχει επίσης ορισμένα παιχνίδια όπως το σκάκι και το sudoku. Τρέχει σε όλα τα λειτουργικά συστήματα!!!
Κατεβάστε τοεξερευνήστε το και ετοιμάστε δραστηριότητες και σενάρια!