Για προθέρμανση Διαδραστικό βίντεο “Η Κοκκινοσκουφίτσα”

Προθέρμανση, Πρόταση Δραστηριότητας ψυχικής και γνωστικής προετοιμασίας. Δημιουργία #xrisoik , με το εργαλείο Interactive video #eme content. Διαδραστικό βίντεο "Η Κοκκινοσκουφίτσα ❤ Στις διαδραστικές δραστηριότητες επιλέξτε λέξεις που περιέχουν δίψηφα σύμφωνα"
(Οδηγίες για τους μαθητές/τριες: Παρακολουθήστε το διαδραστικό βίντεο με το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας. Ακούστε το παραμύθι προσεχτικά. Στις διαδραστικές δραστηριότητες επιλέξτε λέξεις που περιέχουν δίψηφα σύμφωνα. Κάντε προθέρμανση στα δίψηφα σύμφωνα)

6 thoughts on “Για προθέρμανση Διαδραστικό βίντεο “Η Κοκκινοσκουφίτσα”

  • 15 May 2021 at 16:38
    Permalink

    Κατά τη γνώμη μου, ένα video, πόσο μάλλον διαδραστικό, όχι μόνο μπορεί να προσελκύσει την προσοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών αλλά ταυτόχρονα παρέχει την ευκαιρία για την ενεργή συμμετοχή αυτών. Το συγκεκριμενο video (“Η Κοκκινοσκουφίτσα”) βρίσκω ιδιαίτερα συμπαθητικό αφού συνδυάζει εικόνα, ήχο και κείμενο αποσκοπώντας στην εξάσκηση των μαθητών στα δίψηφα σύμφωνα. Εμπεριέχει, κατ’εμέ, αρκετά εύστοχες διαδραστικές δραστηριότητες με τη μορφή ερωτήσεων κυρίως πολλαπλής επιλογής, σωστού – λάθους, καθώς και ερώτηση συμπλήρωσης κενών με “drag and drop”.

  • 17 May 2021 at 16:45
    Permalink

    Αρχικά, θεωρώ πως το βίντεο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μαθητών όσο και για να εκφράσουν οι μαθητές τις αρχικές τους ιδέες και αντιλήψεις. Παράλληλα, πιστεύω πως οι διαδραστικές δραστηριότητες είναι εύστοχες. Δεν θα άλλαζα κάτι.

  • 18 May 2021 at 16:43
    Permalink

    Το βίντεο θεωρώ πως σίγουρα προσελκύει το ενδιαφέρον των μαθητών και μπορούν να εντοπίσουν λέξεις με δίψηφα σύμφωνα όπως π.χ. τσεκούρι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκφράσουν οι μαθητές τις αρχικές τους ιδέες. Οι διαδραστικές δραστηριότητες είναι καλά δομημένες. Ενδεχομένως να προσέθετα ήχο στις ερωτήσεις των δραστηριοτήτων κυρίως αν είχα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

  • 18 May 2021 at 17:33
    Permalink

    To διαδραστικό βίντεο αποτελεί μια εύστοχη επιλογή προσέλκυσης του ενδιαφέροντος των μαθητών. Οι δραστηριότητες είναι δομημένες με τέτοιο τρόπο που τα παιδιά εξασκούνται στην εκμάθηση των δίψηφων συμφώνων.

  • 18 May 2021 at 19:04
    Permalink

    Συγχαρητήρια το βίντεο είναι ιδανικό για την προσέλκυση του ενδιαφέροντος των μαθητών τόσο τυπικής όσο και ειδικής εκπαίδευσης!!!

  • 20 May 2021 at 18:36
    Permalink

    πολύ ωραίο βίντεο! Σίγουρα βοηθάει στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος των μαθητών.

Leave a Reply