13/04/2021 ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Παιδιά μου καλησπέρα! Σήμερα τα μαθήματά μας είναι:

 

ΓΛΩΣΣΑ

Προχωρήσαμε στη "Φρουτοπία" στις σελ. 15, 16 του Βιβλίου μας. 

Κάναμε την άσκηση 1 της σελ. 17 και διαβάσαμε στην άσκηση 3 για το κόμικ.

Για το σπίτι: 

  1. Να απαντήσεις γραπτά την άσκηση 2 της σελ. 17 του Βιβλίου και στο Εργασιών στη σελ. 34 να κάνεις τις ασκήσεις 1 και 2. 

 

ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ - ΑΣ ΤΗ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Η Φρουτοπία είναι η ελληνική σειρά κόμικ που δημιούργησαν το 1983 ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Ευγένιος Τριβιζάς  και ο σκιτσογράφος Νίκος Μαρουλάκης. Ολοκληρώθηκε σε τρεις κύκλους με 50 τεύχη. 

Το κόμικ μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση το 1985, από την οικογένεια Σοφιανού, οπτικοποιημένο με μαριονέτες κουκλοθεάτρου και σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στις 8 Νοεμβρίου 1985, από το κανάλι της ΕΡΤ. Παρά το γεγονός ότι το φινάλε της Φρουτοπίας δεν προβλήθηκε ποτέ, λόγω περικοπών στην ζώνη προγράμματος κατά την οποία προβαλλόταν η σειρά, προβλήθηκαν 3 κύκλοι, με συνολικά 47 επεισόδια, τα οποία επαναπροβλήθηκαν αρκετές φορές τα χρόνια που ακολούθησαν.

Δες το πρώτο επεισόδιο κλικάροντας στην εικόνα:

 

 

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

 

Είδαμε τις ασκήσεις που είχαμε για το σπίτι:

 

 

Στη συνέχεια προχωρήσαμε στην άσκηση 2: 

 

 

Στο τετράδιο μαθηματικών αντιγράφω το Συμπέρασμα του κεφαλαίου 26:

Για το σπίτι:

Στο τετράδιο μαθηματικών αντιγράφω και λύνω την παρακάτω άσκηση και στο Βιβλίο στις σελ. 68, 69 κάνω τις ασκήσεις 2 και 3.

  1. Να εκτιμήσεις το αποτέλεσμα των παρακάτω πράξεων αντικαθιστώντας τους δεκαδικούς αριθμούς με ακέραιους που έχουν περίπου την ίδια αξία, όπως στο παράδειγμα:

 

 

 

Καλό απόγευμα παιδιά μου!!!