Η ισότητα των φύλων

Εσύ πιστεύεις πως τα δύο φύλα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα; Αν ναι, πιστεύεις πως τα έχουν; Έχουμε φτάσει στον 21° αιώνα και ζούμε ακόμα σε μια κοινωνία οπού υπάρχει ακόμη πατριαρχία. Δεν νομίζεις πως πρέπει να κάνουμε κάτι γι' αυτό; Ας ξεκινήσουμε με κάποια απλά, καθημερινά πράγματα που φανερώνουν την πατριαρχία, ακόμη και σήμερα.

Ας αρχίσουμε με το ότι πηγαίνουν μόνο οι άντρες στρατό. Δεν λέω πως περνούν ωραία στον στρατό ή πως θέλω να πάω, απλά δεν είναι άσχημο να υποτιμούν τις γυναίκες; Δεν μπορούν οι γυναίκες να πάνε στρατό γιατί δεν είναι αρκετά δυνατές; Δεν μπορούν να μάθουν να πολεμούν όπως οι άντρες;

Κάτι άλλο που δηλώνει πως ζούμε σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, είναι το πατρώνυμο. Πάντα, όπου και να σου ζητήσουν το όνομά σου χρειάζεται και το πατρώνυμο. Γιατί να ζητούν πατρώνυμο και όχι μητρώνυμο; Δεν θα έπρεπε να ζητούν και το όνομα της μητέρας;

Ας τελειώσουμε με κάτι πιο γενικό. Δεν είναι άδικο, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι γυναίκα να τρέχει για όλες τις δουλειές του σπιτιού, να φροντίζει τα παιδιά και να προσπαθεί να κρατήσει και την δουλειά της; Αυτό βέβαια είναι σχετικό, γιατί, ευτυχώς, στις μέρες μας τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν με αποτέλεσμα και πολλοί άντρες να ασχολούνται ή να βοηθούν τις γυναίκες με τις δουλειές του σπιτιού. Δεν παύει βέβαια το φαινόμενο της "νοικοκυράς" να είναι πολύ συνηθισμένο.

Αυτό το άρθρο ήταν μόνο μια μικρή εισαγωγή πάνω στο θέμα και στο μέλλον θα υπάρξουν κι άλλα σχετικά άρθρα. Γράψτε μου στα σχόλια αν συμφωνείτε και αν θέλετε να γράψω κι άλλα άρθρα τέτοιου είδους.

6 comments on “Η ισότητα των φύλων

  1. Σωστό Μαρία, δεν θα έπρεπε να μας υποτιμάνε καθόλου. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!

  2. Να γράψεις κι άλλα τέτοια άρθα, αλλά το blog μην το ονομάζεις Maria’s blog αλλά feminismos blog.

  3. Εγώ είμαι κατά της ισότητας των φύλων. Πιστεύω πως οι γυναίκες είναι ανώτερες! Μουαχαχαχαχα! Αστειεύομαι φυσικά…

  4. Πιστεύω στην ισότητα των δύο φύλλων και πραγματικά λυπάμαι για αυτούς που δεν μπορούν να το καταλάβουν. Χάρηκα ιδιαίτερα όταν άκουσα ότι βγήκε ένας καινούριος νόμος που επιτρέπει στο παιδί δυο χωρισμένων γονέων να βλέπει και τους δύο γιατί παλιά τα πιο πολλά δικαιώματα τα είχε η μητέρα. Το παιδί πρέπει να βλέπει και τους δύο. Τι,δηλαδή; Δεν μπορεί ένας άντρας να σιδερώσει ή να πλύνει ή να προσέχει ένα παιδι? ΄Όπως και με τις γυναίκες,δηλαδή επειδή είναι γυναίκα είναι αδύναμη? Κάπου έλεος! Ελπίζω να ήμουν κατανοητή!

Leave a Reply