Έκτακτο άρθρο! Το #april24 είναι ένα ψέμα!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών και ευρωπαϊκών ιστοσελίδων και εφημερίδων, μια ομάδα έξι ανδρών δημιούργησε πρόσφατα ένα βίντεο στην εφαρμογή TikTok (την οποία χρησιμοποιούν στην πλειονότητά τους νέα παιδιά) στο οποίο ενθάρρυναν άλλους να κάνουν σεξουαλικές επιθέσεις στις 24 Απριλίου.

Η θρασύτατη όσο και ανατριχιαστική «ιδέα» έχει κινητοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και εκατομμύρια χρήστες τους σε όλο τον κόσμο να δηλώσουν σαφώς την αντίθεσή τους σε αυτήν.

Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα οι έξι άνδρες για τους οποίες δεν έχει γίνει κάτι περισσότερο γνωστό «ισχυρίστηκαν ότι στις 24 Απριλίου 2021, είναι νόμιμο να κάνεις σεξουαλική επίθεση σε γυναίκες - και έδωσαν ακόμη συμβουλές για το πώς να το κάνουν»!

Στο Tik Tok (και σε άλλα social media) έχει ήδη δημιουργηθεί ένα hashtag (#april24) το οποίο έχει ήδη περισσότερες από 35 εκατομμύρια προβολές και χιλιάδες βίντεο με προειδοποιήσεις για τη συγκεκριμένη ημέρα αλλά και καταδικαστικά σχόλια.

Ορισμένες από τις δημοσιεύσεις αυτές συμβουλεύουν τις γυναίκες να μείνουν στο σπίτι, να κυκλοφορούν σε ομάδες αλλά ακόμη και να φέρουν όπλα, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν ευθείες απειλές προς εκείνους οι οποίοι ενδεχομένως να προσπαθήσουν να κάνουν πράξη την ανατριχιαστική «ιδέα».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπεύθυνοι της εφαρμογής Tik Tok ανακοίνωσαν πως δεν έγινε εφικτό να βρεθεί το αρχικό βίντεο των έξι ανδρών με την απαράδεκτη προτροπή τους ενώ έχουν κινητοποιηθεί και οι αστυνομίες πολλών κρατών σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα το σχετικό hashtag (#april24) κυκλοφορεί ευρέως μεταξύ εφήβων ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν παιδιά που το καταδικάζουν απερίφραστα ενώ, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση από τις αστυνομικές αρχές.

Σαφώς, η "παγκόσμια ημέρα βιασμού" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Δεν πρέπει να αφήνεις κανέναν να εκμεταλλεύεται το σώμα σου, ούτε να κάνει κάτι παρά την θέλησή σου. Το σώμα σου ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ και μόνο ΕΣΥ αποφασίζεις για αυτό. Να θυμάσαι, είτε είσαι αγόρι είτε κορίτσι, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΕ ΑΓΓΙΞΕΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΣΟΥ. Κοινοποίησε αυτό το άρθρο σε όσο περισσότερο κόσμο μπορείς, πριν να είναι πολύ αργά.

Κανονικά σήμερα δεν θα έπρεπε να έχω ανεβάσει άρθρο, όμως πραγματικά έπρεπε να ενημερώσω για αυτή την ημέρα, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ψέμα. Αυτό το άρθρο το έγραψα μαζί με την φίλη μου Μέμα Αντωνάτου (Mema_an_), στης οποίας το Blog θα ανέβει επίσης το άρθρο.Θα το εκτιμούσα πραγματικά πολύ να κοινοποιήσετε το άρθρο, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να προλάβουμε καταστάσεις.

12 comments on “Έκτακτο άρθρο! Το #april24 είναι ένα ψέμα!

  1. Πολύ καλό άρθρο. Μόλις ανέβηκε και στο δικό μου Blog. Η Σεξουαλική Κακοποίηση ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!!!

    1. Ναι σίγουρα δεν είναι ωραίο να κακοποιούνε σεξουαλικα ανθρώπους και ειδικά ανήλικα

  2. Είναι άσχημο να κακοποιούν σεξουαλικά τους ανθρώπους! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ!

  3. Ναι πραγματικά είναι απαράδεκτοι αυτοί οι 6 άνδρες! Ντροπή τους μόνο αυτό έχω να πω!!

  4. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  5. Πραγματικά είναι καιρός να σταματήσει η σεξουαλικη κακοποίηση… Δεν μπορώ να φανταστώ πως υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ζουν με το να κακοποιούν άλλους ανθρώπους….

  6. Απαράδεχτοι! Δυστυχώς υπάρχουν και τώρα πολλοί τέτοιοι κακοποιοί.

    1. Δεν χρειάζεται πλέον, το θέμα έχει λήξει. Πάντως ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και χαίρομαι πολύ που έψαξες έναν τρόπο να βοηθήσεις!!

Leave a Reply