Χωνάκια παγωτού

Συστατικά

  • 350 γρ. πίτες βουτύρου
  • 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
  • 200 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  • 500 γρ. παγωτό βανίλια

Για το σερβίρισμα

  • τρούφα σοκολάτας, χρωματιστή

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 170ο C στον αέρα.
  • Ανοίγουμε τις πίτες στον πάγκο εργασίας μας και τις κόβουμε στη μέση.
  • Τυλίγουμε από τη μία γωνία για να σχηματίσουμε ένα χωνάκι.
  • Απλώνουμε νερό με ένα πινέλο στην μία γωνία της πίτας για να κολλήσει η ένωση. Πιέζουμε καλά για να κολλήσει.
  • Βάζουμε μέσα στα χωνάκια ένα μπαλάκι από αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα με την ένωση προς τα κάτω.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και μοιράζουμε 100 γρ. από την λιωμένη κουβερτούρα εσωτερικά και στο 1/3 εξωτερικά από τα χωνάκια. Τα υπόλοιπα 200 γρ. τα αφήνουμε στην άκρη. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
  • Μοιράζουμε το γλυκό του κουταλιού βύσσινο και το παγωτό βανίλια σε όλα τα χωνάκια. Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα να παγώσουν.
  • Βουτάμε το παγωτό στην υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα, πασπαλίζουμε με την χρωματιστή τρούφα και σερβίρουμε.

1 comment

  1. Ωραίο το άρθρο σου!

Leave a Reply