Συστατικά
- 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
- 40 γρ. γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 150 γρ. κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
- γάλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη μαύρη μαλακή ζάχαρη. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800 watt, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να λιώσει η μαύρη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια ζύμη.
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 ίσα κομμάτια και τα πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα.
- Κόβουμε μια λαδόκολλα σε 7 κομμάτια 12x12 εκ., έτσι ώστε να τοποθετούμε ένα-ένα τα μπισκότα στον φούρνο μικροκυμάτων και να τα αφαιρούμε χωρίς να σπάσουν.
- Τοποθετούμε τα μπαλάκια ζύμης πάνω στα κομμάτια της λαδόκολλας και τα πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας, ώστε να πάρουν τη μορφή του μπισκότου πάχους περίπου 1εκ.
- Βάζουμε ένα-ένα τα μπισκότα στον φούρνο μικροκυμάτων και τα ψήνουμε για 1 λεπτό στα 800 watt.
- Αφήνουμε τα μπισκότα, μαζί με τη λαδόκολλα, στην άκρη να κρυώσουν για 10-15 λεπτά.
- Σερβίρουμε προαιρετικά με γάλα.
1 comment
Ωραίο το άρθρο σου!