Ελληνικά

Λουκανικοπιτάκια με σφολιάτα

Συστατικά

  • 420 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 50 γρ. σάλτσα BBQ
  • 4 λουκάνικα, Φρανκφούρτης
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 50 γρ. mix τυριών
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας μας και την κόβουμε στη μέση από τη μικρή πλευρά.
  • Στο κέντρο της κάθε σφολιάτας απλώνουμε τη σάλτσα bbq, βάζουμε τα λουκάνικα και πασπαλίζουμε με τα τυριά.
  • Απλώνουμε περιμετρικά τον αραιωμένο κρόκο και τυλίγουμε σε 2 ρολά.
  • Μεταφέρουμε τα ρολά σε ταψί με λαδόκολλα και κόβουμε το κάθε ρολό σε τέσσερα κομμάτια. Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο όλη την επιφάνεια από τα λουκανικοπιτάκια και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα.

1 σχόλιο

  1. Ωραίο το άρθρο σου!

Αφήστε μια απάντηση