English

Οι 10 πιο Ξεχωριστές Παραλίες της Ελλάδας!

Γειά σας blog friends μου😀! Σήμερα αποφάσισα να κάνω την ιδέα που μου έδωσε η Καφετζή Ελένη. Θα σας πω τις 10 πιο ξεχωριστές παραλίες της Ελλάδας. Θέλω να ευχαριστήσω την Καφετζή Ελένη που μου έδωσε αυτήν την τέλεια ιδέα!

Οι 10 πιο ξεχωριστές παραλίες της Ελλάδας!

Βουτιά εκεί όπου η ελληνική φύση μεγαλούργησε! Παραλίες ιδιαίτερες, μοναδικές, παράξενες, που ξεχωρίζουν ανάμεσα στις τόσες παραλίες-διαμάντια της Ελλάδας. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες, πάρτε λίγη έμπνευση για τις βουτιές των καλοκαιρινών διακοπών του 2021 και καλό σας ταξίδι!

Βουτιά στις 10 πιο ιδιαίτερες παραλίες στην Ελλάδα το 2021

1. Μπάλος, Χανιά, Κρήτη

Mπάλος, μία απ' τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας

Η άγρια ομορφιά του ξερακιανού τοπίου, ο επιβλητικός βράχος που ξεπροβάλλει μέσα από τη θάλασσα, τα βράχια και οι πλαγιές που υψώνονται μεγαλοπρεπώς πάνω από το κεφάλι σας, τα αβαθή σημεία με τα ζεστά, κρυστάλλινα, διαυγή νερά αλλά και τα πιο βαθιά σημεία με τα σμαραγδένια νερά, η αμμουδιά που είναι άλλοτε λευκή και άλλοτε στις αποχρώσεις του ροζ λόγω των πολλών μικρών κοχυλιών, όλα συμβάλλουν στη μοναδικότητα του τοπίου.

Είτε φθάσετε εκεί με καραβάκι από το λιμανάκι του Κισσάμου των Χανίων, είτε προτιμήσετε την κατάβαση με τα πόδια ακολουθώντας τον χωματόδρομο που οδηγεί στον παράδεισο, το σίγουρο είναι πως στον Μπάλο θα αντικρίσετε ένα πολύ ξεχωριστό θέαμα.

2. Πρέβελη, Ρέθυμνο, Κρήτη

H παραλία της Πρέβελης στην Κρήτη είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες στην Ελλάδα

Μια από τις πιο ιδιαίτερες τοποθεσίες όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και της Μεσογείου. Εκεί που τελειώνουν τα φοινικόδεντρα ξεκινά η αμμουδερή παραλία! Η Πρέβελη βρίσκεται περίπου 35 χλμ. νότια του Ρεθύμνου και 10 χλμ. ανατολικά του Πλακιά. Η παραλία είναι γνωστή και ως Λίμνη Πρέβελη ή Φοίνικας και βρίσκεται στην έξοδο του επιβλητικού Κουρταλιώτικου φαραγγιού, όπου περνάει ο Μέγας Ποταμός. Στις όχθες του ποταμού υπάρχουν συστάδες από φοινικόδεντρα του Θεόφραστου, που χαρίζουν στο τοπίο τον εξωτικό του χαρακτήρα.

Το φοινικόδασος στην Πρέβελη δεν είναι το μοναδικό στην Κρήτη. Εξίσου δημοφιλές και μεγαλύτερο είναι Το Βάι, που βρίσκεται σε απόσταση 24 χλμ. ανατολικά της Σητείας και περίπου 6 χλμ. απ' το Παλαίκαστρο.

3. Ελαφονήσι, Χανιά, Κρήτη

Μία από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας είναι και το Ελαφονίσι της Κρήτης

Η φύση εδώ μεγαλούργησε και γι’ αυτό άλλωστε το Ελαφονήσι αποτελεί και προστατευόμενη περιοχή του Δικτύου Natura. Ξεχωρίζει για τις μικρές νησίδες με την ψιλή λευκή αμμουδιά που σε αρκετά σημεία παίρνει ένα απαλό ροζ χρώμα, τη λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται και τα ρηχά τιρκουάζ νερά.

4. Δράστης, Κέρκυρα

https://youtu.be/SBDeha-u1Rk
Στο Ακρωτήρι του Δράστη, στο βορειοδυτικότερο σημείο της Βενετσιάνας του Ιονίου, υπάρχει ένα μικρό «φιορδ» που δημιουργείται από τους φυσικούς σχηματισμούς των ανοιχτόχρωμων βράχων.

5. Πόρτο Τιμόνι, Κέρκυρα

Πόρτο Τιμόνι, Κέρκυρα - μία απ' τις ωραιότερες παραλίες στην Ελλάδα

Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικές παραλίες σε απάνεμους κολπίσκους, που χωρίζονται από μια στενή λωρίδα γης. Η μικρότερη ονομάζεται Λιμνί, ενώ η μεγαλύτερη Πόρτο Τιμόνι. Τα νερά εδώ είναι γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα. Η φύση είχε κέφια όταν σχημάτιζε το Πόρτο Τιμόνι στην Κέρκυρα!

6. Βλυχάδα, Σαντορίνη

Το φεγγάρι επί γης! Η Βλυχάδα της Σαντορίνης ξεχωρίζει για τα ψηλά, λευκά ηφαιστειακά βράχια με τους περίεργους σχηματισμούς, καθώς και τη λεπτή μαύρη άμμο σε συνδυασμό με σκούρο βότσαλο. Όλα εδώ δίνουν στον επισκέπτη την αίσθηση πως βρίσκεται μέσα σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

7. Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη

https://youtu.be/H2IkzgZSOYg
Το αρειανό τοπίο της Σαντορίνης! Ξεχωρίζει για το κόκκινο χρώμα των ηφαιστειακών πετρωμάτων, την κοκκινόμαυρη άμμο, τα μεγάλα και απότομα βράχια, που από την αλμύρα και τον άνεμο έχουν πάρει διάφορα περίεργα σχήματα.

8. Γκιόλα, Θάσος

Η Γκιόλα είναι μια φυσική βραχώδης πισίνα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή Αστρίς της Θάσου. Το ύψος των βράχων που φτάνει περίπου τα 8 μέτρα και τα καταπράσινα νερά της Γκιόλας – σε αντίθεση με τα σκούρα μπλε νερά της θάλασσας - κάνουν το τοπίο ξεχωριστό!

9. Σαλιάρα, Θάσος

Η κατάλευκη παραλία με τα καταγάλανα νερά, γνωστή στους ξένους και ως marble beach, χρωστά το χρώμα της στο κάτασπρο πετραδάκι που κοσμεί την ακτή!

10. Καλογριά, Δάσος Στροφυλιάς, Πελοπόννησος

Κενυάτικο τοπίο που ξεχωρίζει για το Δάσος της Στροφυλιάς με τις κουκουναριές!

Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο!

ΥΓ: Η ιδέα της Καφετζή Ελένης περιείχε και παιχνίδια με νερό, τα οποία θα μπουν σε άλλο άρθρο.

10 comments

Skip to comment form

  1. Τέλειο άρθρο και τέλεια βίντεο!!

    1. Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο, Ανδριάνα!

  2. Τέλειο άρθρο!!!

    1. Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο, Αθανασία-Νικολία!

      1. Παρακαλώ και μπορείς να με λες Νάνσυ!!! 😁😂😍

        1. Εντάξει.

  3. Τέλειο άρθρο!
    Στον τίτλο γιατί γράφεις Παρακίες;

    1. Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο, Ευσταθία! Γιατί το γράφει η αυτόματη διόρθωση. Εγώ θέλω να λέει Παραλίες.

  4. Τέλειο το άρθρο! Παρακαλώ!

    1. Σ’ ευχαριστώ, Ελένη!

Leave a Reply