Χριστούγεννα 2021🎄 (part 1)!

Γειά σας, blog friends✋✋! Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα🎄 και σκέφτηκα να σας πω κάποιες ωραίες ιδέες και συμβουλές, για να είναι τα καλύτερα Χριστούγεννα🎄 που έχετε γιορτάσει ποτέ!

  • Χριστουγεννιάτικο δέντρο🎄!

Α) Τι θα χρειαστείτε:

  1. Αγοράστε ένα όμορφο και οικονομικά καλό πλαστικό δέντρο. Μην αγοράζετε αληθινά δέντρα και μην κόβετε δέντρα. Δε χρειάζεται να έχετε αληθινό δέντρο στο σπίτι σας.
  2. Αν σας αρέσει το δέντρο σας να είναι τακτοποιημένο και αρμονικά καλό σε όλα τα σημεία του, σας προτείνω να αγοράσετε Χριστουγεννιάτικα στολίδια που να ταιριάζουν. Τα πιο συνηθισμένα είναι οι μπάλες σε δύο ή τρία διαφορετικά χρώματα.
  3. Αν σας αρέσει το δέντρο σας να είναι "τσαπατσούλικο", χαρούμενο και να έχει πλάκα, σας προτείνω να αγοράσετε Χριστουγεννιάτικα στολίδια που να είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Να έχουν πολλά διαφορετικά χρώματα, διάφορα σχέδια και σχήματα.
  4. Αν θέλετε να δώσετε μια ακόμη Χριστουγεννιάτικη πινελιά στο δέντρο σας, σας προτείνω να αγοράσετε γιρλάντες. Για το No2, μπορείτε να αγοράσετε μονόχρωμες γιρλάντες με μικρά σχεδιάκια και για το No3, μπορείτε να αγοράσετε πολύχρωμες γιρλάντες με πολλά σχέδια.
  5. Τα φώτα του δέντρου είναι τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που βάζουμε στο δέντρο. Μπορείτε να αγοράσετε μονόχρωμα ή πολύχρωμα. Ό,τι αρέσει σ' εσάς!
  6. Η βάση του δέντρου είναι πολύ σημαντική, γιατί εκεί βρίσκονται, στις 25 Δεκεμβρίου, τα Χριστουγεννιάτικα δώρα. Επομένως, πρέπει να κάνετε κάτι και εκεί! Μπορείτε να τοποθετήσετε ψεύτικα δώρα με διάφορα χρώματα. Ακόμη, μπορείτε να βάλετε μια μικρή φάτνη.
  7. Η κορυφή του δέντρου είναι το κυριότερο σημείο του. Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε έναν μικρό Χριστούλη ή το Χριστουγεννιάτικο αστέρι!

Β) Πώς θα το στολίσετε:

  1. Στείστε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας σύμφωνα με τις οδηγίες.
  2. Πρώτα βάλτε τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια πάνω στο δέντρο (είναι καλύτερα έτσι). Φροντίστε να μην είναι πολύ κοντά και να καλύπτουν όλα τα κενά σημεία του δέντρου.
  3. Τυλίξτε γύρω από το δέντρο τα λαμπάκια, έτσι ώστε να φωτίζεται όλο το δέντρο μέχρι την κορυφή!
  4. Αν θέλετε να βάλετε γιρλάντες στο δέντρο σας υπάρχουν δύο τρόποι. Πρώτον, πάρτε μια γιρλάντα, δείτε περίπου που είναι η μέση της και πιάστε την από αυτό το σημείο. Τυλίξτε τη μια ή δύο φορές γύρω από την κορυφή του δέντρου. Φροντίστε τα δύο μέρη της γιρλάντας να είναι σε αντίθετες κατευθύνσεις. Ισιώστε λίγο τις γιρλάντες και στη συνέχεια κάντε μικρές καμπύλες, για να φαίνονται λίγο πιο ανέμελες! Δεύτερον, πάρτε μια γιρλάντα και τυλίξτε τη γύρω από το δέντρο, όπως κάνατε και με τα λαμπάκια. Προσέξτε, όμως οι γιρλάντες να βρίσκονται στα σημεία που δε βρίσκονται τα λαμπάκια, ώστε να φαίνονται και τα λαμπάκια! Τέλος βγάλτε τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια, που έχει καλύψει η γιρλάντα, προς τα έξω. Προσθέστε όσες γιρλάντες θέλετε!
  5. Η βάση του δέντρου πάντα φαίνεται και αυτό δεν είναι και πολύ όμορφο. Πάρτε ένα μαντίλι (ή κάτι παρόμοιο) που να έχει χριστουγεννιάτικα σχέδια και βάλτε το γύρω από τη βάση του. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα ψεύτικα δώρα, τη μικρή σας φάτνη ή ό,τι άλλο θέλετε!
  6. Στην κορυφή του δέντρου τοποθετήστε τον μικρό Χριστούλη ή το Χριστουγεννιάτικο αστέρι. Κοιτάξτε γύρω από την κορυφή και αν κάποιο άλλο στολίδι την κρύβει μεταφέρτε το λίγο πιο πέρα.

Αυτό ήταν το σημερινό άρθρο και ελπίζω να σας άρεσε! Αύριο θα ανέβει και το part 2!

10 comments

Skip to comment form

    1. Ευχαριστώ για το σχόλιο, Ευσταθία!

  1. Τέλειο άρθρο!!!! Οι συμβουλές σου είναι πραγματικά πολύ ωραίες!!! Ανυπομονώ για το παρτ 2

    1. Ευχαριστώ για το σχόλιο, Νάνσυ! Χαίρομαι!

  2. Απίθανο αρθρο!! Εγώ σκόπευα να βάλω κι ένα gingerbread αλλά μου έσπασε…

    1. Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο, Επαμεινώνδα!

  3. Υπέροχο άρθρο!!!!🧡🧡🎄🎄🎁

    1. Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο, Ανδριάνα!

  4. Φανταστικό άρθρο!

    1. Ευχαριστώ, Ελένη!

Leave a Reply