Το Θαύμα!

Γειά σας blog friends μου😀😀, σήμερα θα σας προτείνω ένα πολύ ωραίο βιβλίο📖 που πραγματικά αξίζει να το διαβάσετε! Το βιβλίο📖 λέγεται Το Θαύμα. Άρχισα να το διαβάζω για το σχολείο μου και το λάτρεψα!

Επειδή η περίληψη του βιβλίου📖 δεν είναι πολύ καλή, για να το καταλάβετε καλύτερα, θα σας πω μια εγώ.

Περίληψη:

Ένα αγόρι, ονόματι Αύγουστος (χαϊδευτικά Όγκι) πέρασε όλη την παιδική ζωή του κάτω από ένα κράνος αστροναύτη (κυριολεκτικά). Πάντα έκανε μάθημα στο σπίτι του  με τη μαμά του. Είχε λιγοστούς φίλους. Όλα αυτά, επειδή γεννήθηκε διαφορετικός από όλους τους άλλους. Γεννήθηκε με παραμορφωμένο πρόσωπο. Έχει περάσει πολλές νύχτες σε νοσοκομεία και οι γιατροί  ακόμη δεν έχουν καταλήξει σε ένα συμπέρασμα.

Έφτασε η ώρα, όμως που ο μικρός Όγκι πρέπει να βγει απ' το καβούκι του. Πρέπει να πάει σχολείο και συγκεκριμένα πρώτη Γυμνασίου. Σαφώς και η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη. Δεν είναι πάντα, όπως τη θέλουμε εμείς. Ο Όγκι μέσα από τις προσβολές, τα βάσανα και τις προδοσίες που θα αντιμετωπίσει, θα καταφέρει τελικά αυτό για το οποίο είναι γεννημένος. Θα καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές όλων. Θα βρει αληθινούς φίλους, θα μάθει να ξεπερνάει τις δυσκολίες της ζωής και θα ανακαλύψει μέσα του ποιος είναι πραγματικά.

Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου:

Θαύμα - R.J. Palacio | CultureNow.gr

Το βιβλίο αυτό έχει πολλά μηνύματα και το σημαντικότερο και πιο σπουδαίο είναι αυτό:

Δε μπορείς να γίνεις ένα με το σύνολο, όταν έχεις γεννηθεί, για να ξεχωρίζεις.

Για το συγκεκριμένο βιβλίο📖 έχει βγει και ταινία🎬 (Το Θαύμα), αυτός είναι ο σύνδεσμος της ταινίας🎬 https://voody-online.com/load/tain_e_toy_2017/12393-wonder_2017.html. Σ' αυτόν τον σύνδεσμο θα βρείτε και το trailer της ταινίας🎬.

Εγώ σας προτείνω να διαβάσετε πρώτα το βιβλίο📖 και μετά να δείτε την ταινία🎬, επειδή στην ταινία🎬 κάποια πράγματα λείπουν, άλλα έχουν αλλάξει και γενικότερα δεν είναι πολύ καλά οργανωμένη.

Εγώ το διάβασα όλο σε μια μέρα! Τόσο ωραίο είναι! Με το που το πιάσεις δε θέλεις να το αφήσεις απ' τα χέρια σου!

Ελπίζω να σας άρεσε το σημερινό άρθρο!

12 comments

Skip to comment form

  1. Υπέροχο άρθρο! Δεν είχα την ευκαιρία να διαβάσω το βιβλίο αλλά έχω δει την ταινία, όποτε πιστεύω ότι είναι στα αλήθεια φανταστικό!

    1. Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο, Ευσταθία! Χαίρομαι που σου άρεσε η ταινία! Σου προτείνω, όμως να διαβάσεις και το βιβλίο, γιατί είναι καλύτερο!

      1. Φανταστικό άρθρο!!! Δεν το έχω διαβάσει ποτέ αλλά φαίνεται πραγματικά πολύ ωραίο!!!

        1. Ευχαριστώ για το σχόλιο, Νάνσυ!

  2. Γεια! Σε πειράζει να κάνω κι εγώ κάτι αντίστοιχο με τα blog που παρακολουθείς στο δικό μου blog;

    1. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις.

      1. Αν μπεις στο blog μου, θα δεις ότι στο υπομενού έχω προσθέσει «Blogs I watch». Σε πειράζει;

        1. Εντάξει. Το είδα. Όχι, δε με πειράζει.

  3. Τέλειο άρθρο!!!!Φαίνεται πολύ ωραίο!!!

    1. Ευχαριστώ για το σχόλιο, Ανδριάνα!

  4. Υπέροχο βιβλίο!

    1. Ευχαριστώ, Ελένη!

Leave a Reply