Γεια σας!!! Έφτασε το καλοκαίρι για αυτό αποφάσισα να σας δείξω πως μπορείτε να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο και πολύ δροσερό παγωτό σοκολάτας.
Συστατικά
- 1 κιλό βάση παγωτού
- 60 γρ. κακάο
- 100 γρ. νερό
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
- μπισκότα
- σιρόπι, σοκολάτας
- αμύγδαλα, ωμά λευκά, ψιλοκομμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ακολουθήστε τη συνταγή για τη βάση παγωτού.
- Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και τα λιώνουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
- Ανακατεύουμε το μείγμα αυτό με τη βάση του παγωτού μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα μιας χρήσεως (δένοντας καλά ώστε να είναι κλεισμένο αεροστεγώς) και το βάζουμε στην κατάψυξη.
- Βγάζουμε ανά μία ώρα δουλεύοντας το μείγμα στη σακούλα λίγο με τα χέρια μας για να αποφύγουμε το μείγμα να κάνει παγάκια και να κρατήσει βελούδινη υφή.
- Σερβίρουμε πάνω σε μπισκότο ή σε μπολάκι με σιρόπι σοκολάτας και ψιλοκομμένα λευκά αμύγδαλα.
Tip
Αν θέλουμε προσθέτουμε ξηρούς καρπούς ή σιρόπι σοκολάτας!
Καλή επιτυχία και καλό καλοκαίρι!!!!
Πηγή:https://akispetretzikis.com/el/categories/pagwta/pagwto-sokolata