Ελληνικά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και πανεύκολο carrot cake που δεν έχεις ξανά φάει

Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο το να συνδυάσεις γλυκό και ένα λαχανικό όπως το καρότο αλλά αλήθεια πιστέψτε με είναι ό,τι καλύτερο. Αυτή τη συνταγή την κάνω πολύ καιρό και πραγματικά όποιος έχει φάει, δεν έχει μείνει στο ένα κομμάτι.
Επειδή όμως όλοι μας εκεί κάπου στο απόγευμα μετά την τηλεκπαίδευση ή μετά την δουλειά χρειαζόμαστε μια δόση γλυκού αλλά χωρίς να νιώθουμε και τύψεις μετά καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει, σου έχω την πιο εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για να σου φτιάξουμε τα απογεύματα σου και όχι μόνο. 

 

Υλικά
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ κανέλα
320γρ καρότα
1 κ.γ μαγειρική σόδα
1 ½ κ.γ μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ αλάτι
3 αυγά
120γρ ζάχαρη καρύδας
200ml σπορέλαιο
2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για το γλάσο:
250γρ τυρί κρέμα
1 κ.σ γάλα
200γρ ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:
1.Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη και τα αφήνουμε στην άκρη
2.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την σόδα, το μπέικιν, το αλάτι και την κανέλα.
3.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για 1’ σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για 3-4’. Στη συνέχεια βάζουμε το σπορέλαιο σιγά-σιγά και τη βανίλια. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και σταματάμε να χτυπάμε με το μίξερ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Στο τέλος βάζουμε τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε
4.Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για περίπου 60’ (ανάλογα τον φούρνο σου).

Για το γλάσο: Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το τυρί κρέμα και το γάλα, προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και την βανίλια και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Το γλάσο μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο σου για 5 μέρες κλειστό καλά.

Τώρα είναι η πιο ιερή στιγμή, η στιγμή που θα κόψεις την φέτα του κεικ, θα απλώσεις την κρέμα, θα φτιάξεις το αγαπημένο καφεδάκι σου και θα αφεθείς στην απόλαυση αυτού του φανταστικού γλυκού και της δικής σου στιγμής χαλάρωσης.

Easy Carrot Cake | Charlotte's Lively Kitchen

Η εικόνα αντιγράφτηκε από το site μαγειρικής ¨charlottes lively kitchen¨