Επιτρέπεται η χρήση της εικόνας ΜΟΝΟ με σύνδεσμο στο blog μου

 Το Παρίσι , γνωστό και ως η Πόλη του φωτός  (Ville lumière), από τότε που εφοδιάστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας και της περιοχής Ιλ ντε Φρανς ( Île-de-France ) και μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης. Το Παρίσι περιλαμβάνει την πόλη του Παρισιού και τα περίχωρα και βρίσκεται σε ένα λεκανοπέδιο*.      ΠΑΡΙΣΙ   ← πώς να προσανατολιστείτε

1. Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ

Ο πληθυσμός της πόλης του Παρισιού  συνολικός πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής ανέρχεται σε 12.628.266 κατοίκους και έτσι είναι  μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου. Επιπλέον είναι η πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της Γαλλίας, το σημαντικότερο σημείο της και έδρα πολλών διεθνών οργανισμών, όπως της UNESCO**. Ο Σηκουάνας ποταμός (la Seine) συνδέει το Παρίσι με το εσωτερικό της Γαλλίας.  Έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη της πόλης. Χωρίζει το Παρίσι σε δύο όχθες, στην δεξιά όχθη ( rive droite ), όπου κυριαρχούν οι επιχειρήσεις και τα χρηματιστήρια, και την νότια, την αριστερή όχθη (rive gauche), όπου είναι ο παραδοσιακός τόπος διαμονής διανοουμένων και καλλιτεχνών.

* = κάνε κλικ πάνω της για να δεις τι σημαίνει

** = κάνε κλικ για να μάθεις πληροφορίες σχετικά..


     2. Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΝΤΟΜ
   3. ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ

           

 

 

 

      4.ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΩΝ ΒΕΡΣΑΛΛΙΩΝ
Βασιλική της Ιερής Καρδιάς «Σακρέ Κερ» (Sacré-Coeur Basilica)
 5. Η ΣΑΚΡΕ ΚΕΡ

 

 

 

 

 

 

 

 

6. ΜΝΗΜΕΙΟ ΒΑΣΤΙΛΗΣ
7.  ΤΟ CHAMP DE MARS

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα τα του  Παρισιού είναι ο Πύργος του Άιφελ, η Σακρέ Κερ στη Μονμάρτρη, το Champ de Mars,το μνημείο της Βαστίλλης, η Πλατεία Βαντόμ, τα μουσεία του Λούβρου καθώς και το παλάτι των Βερσαλλιών λίγα χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι. Φυσικά και δεν είναι μόνο αυτά απλά έγραψα τα πιο διάσημα-σημαντικά!

Πηγές : Παρίσι – Βικιπαίδεια (wikipedia.org)

Παρίσι – Βικιταξίδια

6 thoughts on “Παρίσι (Γαλλία)”
  1. Θέλω πολύ μια μέρα να ταξιδέψω στο Παρίσι! Τέλειο άρθρο!

Leave a Reply