Ελληνικά

ΚΡΕΠΕΣ – Συνταγή

Η κρέπα , είναι ένα είδος πολύ λεπτής τηγανίτας φτιαγμένη συνήθως από χυλό σιτάλευρου. Η κατανάλωσή της είναι διαδεδομένη σε όλη τη Γαλλία και θεωρείται εθνικό έδεσμα.

 

ΓΛΥΚΙΑ ΚΡΕΠΑ

ΑΜΛΥΡΗ ΚΡΕΠΑ

Υλικά:

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτάλι του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ κούπα γάλα
  • 2 αυγά
  • 3 κουτάλια της σούπας λάδι ή λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση:

  1. Βάλε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακάτεψε λίγο με έναν αυγοδάρτη. Πρόσθεσε το γάλα, τα αυγά και το λάδι ή το βούτυρο και ανακάτεψε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα (μπορεί να έχει σβώλους, αλλά όχι ορατό αλεύρι στην επιφάνεια ή μεγάλα κομμάτια στο βάθος). Βρες ένα μεγάλο (ή και μικρό για mini κρέπες), αντικολλητικό τηγάνι και βάλε το στο μάτι να ζεσταθεί (χωρίς λάδι) σε μέτρια φωτιά.
  2. Με μία μικρή κούπα ή (ιδανικά) μία κουτάλα (από αυτές που σερβίρουμε σούπες) τοποθέτησε μια δόση μείγματος στο ζεστό τηγάνι σου.
  3. Εδώ θέλει λίγη προσοχή. Μόλις η κρέπα σου είναι έτοιμη να τη γυρίσεις, θα ξεκολλάει μόνη της από το τηγάνι. Αν η κρέπα σου δε ξεκολλάει, μη προσπαθήσεις να τη γυρίσεις. Πρόσεχε να χρησιμοποιείς σπάτουλα από ξύλο ή σιλικόνη για να γυρίσεις τις κρέπες, έτσι ώστε να μη χαλάσεις το αντικολλητικό σου τηγάνι.
  4. Μόλις γυρίσεις την κρέπα άσε τη να ψηθεί μερικά λεπτά και από την άλλη μεριά, και ύστερα τοποθέτησέ τη σε ένα πιάτο και επανέλαβε τη διαδικασία με μία ακόμα δόση ζύμης, μέχρι αυτή τη τελειώσει.
  5. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το να γυρίσεις τις κρέπες σου πάνω από 1-2 φορές. Ανάλογο το πόσο τραγανές ή μαλακές τις θες, όμως, κράτα τες περισσότερη ή λιγότερη ώρα στο καυτό τηγάνι.
  6. Βγάλε την κρέπα σε πιάτο. Πρόσθεσε τα υλικά της επιλογής σου και φτιάξε αλμυρές κρέπες με: τυρί, γαλοπούλα, ζαμπόν κ.α. Αν θέλεις να φτιάξεις γλυκές κρέπες θα βάλεις μέσα πραλίνα φουντουκιού, ζάχαρη , τριμμένο μπισκότο, μπανάνα, σαντιγύ λευκή σοκολάτα, φράουλες. Μπορείς να το συνοδεύσεις από μια ή παραπάνω μπάλες παγωτό.
  • Tip: Χτυπάτε το μείγμα ελαφρά με ένα σύρμα κουζίνας και όχι στο μίξερ ή στο μπλέντερ, γιατί εάν το χτυπήσετε πολύ γρήγορα οι κρέπες θα γίνουν σκληρές και σαν λάστιχο.
  • Αν θέλετε αρωματικές γλυκές κρέπες μπορείτε στο μείγμα να προσθέσετε λίγη βανίλια.

 

Πηγές: https://www.thatslife.gr/gourmet-2/krepes-i-pio-efkoli-kai-nostimi-syntagi/

 

2 σχόλια

  1. Φαίνεται πραγματικά πολύ νόστιμη!

  2. Μμμμμ! Φαίνεται πεντανόστιμη 🥞=😋

Αφήστε μια απάντηση