Η Ιαπωνία είναι νησιωτική χώρα της Ανατολικής Ασίας. Οι Ιάπωνες την αποκαλούν Νιχόν  ή Νιππόν. Είναι γνωστή επίσης ως Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Η Ιαπωνία αποτελεί νησιωτική χώρα, με κυριότερα νησιά το Χονσού, το Χοκκάιντο, το Κιούσου και το Σικόκου. Οι Ιάπωνες αποτελούν το 98,5% του πληθυσμού της χώρας. Πρωτεύουσα της Ιαπωνίας είναι το Τόκυο.

Everything You Need to Know About the Japanese Flag | tsunagu Japan
Η σημαία της Ιαπωνίας

Mount Fuji=Το όρος Φούτζι (Ιαπωνικά:  Fuji-san) ή Fuji-yama είναι το υψηλότερο βουνό στην Ιαπωνία.Βρίσκεται περίπου 100 χλμ νοτιοδυτικά του Τόκιο, από όπου είναι ορατό κατά τη διάρκεια της ημέρας, και είναι ένα ενεργό ηφαίστειο. Το όρος Fuji είναι ένα γνωστό σύμβολο της Ιαπωνίας και χρησιμοποιείται σε φωτογραφίες και ως θέμα ζωγραφικής. Έτσι, το επισκέπτονται πολλοί τουρίστες και ορειβάτες. Είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 2013.


Πολλοί επισκέπτες για πρώτη φορά στην Ιαπωνία είναι συχνά έκπληκτοι που μαθαίνουν ότι ως μία από τις πιο προηγμένες βιομηχανικές χώρες του κόσμου, αυτή η σχετικά μικρή ασιατική χώρα διαθέτει επίσης μια πλούσια και συναρπαστική ιστορία που χρονολογείται από χιλιάδες χρόνια.


Τα αρνητικά της χώρας είναι τόσο λίγα κι μικρά που δεν θα σε επηρεάσουν ιδιαίτερα. Το πρώτο κακό της χώρας είναι ότι δεν θα βρεις πουθενά να καθίσεις.  Ούτε στα αξιοθέατα, ούτε στους δρόμους,ούτε στους πεζόδρομους.  Παγκάκια υπάρχουν μόνο σε κάποια πάρκα κι πάλι όμως είναι πολύ λίγα.  Το δεύτερο κακό με αυτή τη χώρα είναι ότι δεν διαθέτει κάδους για σκουπίδια. Αυτό βέβαια αν το δούμε από το πρίσμα της καθαριότητας της ,είναι πολύ σωστό.  Σκουπίδια μπορείς να πετάξεις μόνο στο σπίτι σου, στο ξενοδοχείο σου κι στο μαγαζί που θα πας (αν έχει). Αυτό όμως κάποιους (συμπεριλαμβανομένων εμένα) μπορεί να τους ενοχλήσει κι να τους δυσκολέψει αρκετά.


Κι τώρα τα θετικά κι τα πράγματα που μπορείς να κάνεις εκεί

  • Είναι τρομακτικό το πως σε μια χώρα που είναι τόσο τεχνολογικά προηγμένη με πόλεις που έχουν την σύγχρονη αρχιτεκτονική αντίληψη της Δύσης, με τους ουρανοξύστες, βρίσκεις πάντα κάτι που είναι παραδοσιακό και παλιό. Είτε μέσα στο μητροπολιτικό Τόκιο είτε στο Κιότο, μπορείς να συναντήσεις πολλούς ναούς με παλιά αρχιτεκτονική και παλιά κτίρια που δεν θυμίζουν σε τίποτα μια μεγαλούπολη.
  • Είναι κάτι το μαγικό, κυριολεκτικά βρίσκεις μικρά μαγαζάκια που μπορεί να έχουν τα πάντα, μικρά καφέ, μικρά φαγάδικα, μαγαζιά με ρούχα. Ιαπωνία: 9 πράγματα που μου έμειναν για πάντα χαραγμένα από την Άπω ΑνατολήΑλλά αυτό το οποίο είναι ακόμα πιο συναρπαστικό είναι το ότι μπορεί να βρεις το καλύτερο cocktail bar της Ασίας, κρυμμένο στον 4ο όροφο μιας πολυκατοικίας, σε ένα χώρο που εδώ στην Ελλάδα πιθανώς να μην το λέγαμε ούτε γκαρσονιέρα. Γενικά δεν ξέρεις ποτέ ποιο διαμαντάκι θα βρεις, μέσα σε μια πολυκατοικία.
  • Η Ιαπωνία είναι πυκνοκατοικημένη, ιδίως στις πόλεις είναι πασίγνωστο αυτό, το μαγικό όμως είναι ότι υπάρχουν παντού πάρκα και ναοί. Πάντα θα μπορείς να κάνεις έναν περίπατο σε μέρη σαν κι αυτό:

  • Σκέψου ότι η αγάπη για την φύση είναι τέτοια που έχουν δυο επίσημες αργίες, που τις ονόμασαν «Ημέρα του βουνού» και «Ημέρα του πράσινου». Δεν αγαπούν όμως μόνο το βουνό ή το πράσινο, αγαπούν και τις κερασιές, και κάθε χρόνο έχουν πρόβλεψη στα δελτία καιρού για το πότε θα ανθίσουν!

When and where to see cherry blossoms in Tokyo in 2022 | The Official Tokyo Travel Guide, GO TOKYO

  • Εκεί που ως τουρίστας, περπατάς τις καθημερινές στα πάρκα, βλέπεις Ιάπωνες που φεύγουν από την καθημερινότητά τους και ξεκλέβουν λίγο χρόνο για μια μικρή προσευχή. Κάθε φορά πληρώνουν είσοδο για να μπουν το οποίο απέχει κατά πολύ από τη δικιά μας φιλοσοφία. Το Θρησκευτικό καθήκον το ακολουθούν όλες οι ηλικίες από παιδάκια σχολείου, που κυκλοφορούν ασυνόδευτα (η εγκληματικότητα είναι μηδενική), έως κουστουμαρισμένους υπαλλήλους και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Ότι και να πεις για τα κτίρια, τα τρένα, το τεχνολογικά επιτεύγματα, στο τέλος, απλά καταλαβαίνεις ότι η Ιαπωνία είναι μια χώρα με βαθύτατη κουλτούρα. Μια κουλτούρα, με ρίζες ετών που ποτέ δεν αποχωρίζεται την αέναη αναζήτηση για το καινούριο. Μια κουλτούρα, που ο σεβασμός, η ευγένεια, το καθήκον και η τελειότητα μπορεί να συμβαδίσει με το θέατρο, την διασκέδαση μέχρι αργά τη νύχτα, τα μάνγκα που μπορείς να τα δεις παντού. Ένας πολιτισμός που θα αντιληφθείς ότι ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν, αν επισκεφτείς το εθνικό μουσείο του Ueno. Με εκδόσεις περιοδικών, όταν στην δύση δεν ξέραμε καλά καλά την τυπογραφία. Με καταπληκτικό φαγητό.

Μια χώρα δυσνόητη που ότι και να πω, δεν υπάρχει περίπτωση να το καταλάβεις αν δεν το ζήσεις εκεί.

Γενικά, εγώ είμαι ούτως ή άλλως της άποψης ότι τα ταξίδια είναι πολύ όμορφα: γνωρίζεις καινούριους ανθρώπους, μαθαίνεις για τον πολιτισμό της χώρας, διαμορφώνεις νέες απόψεις, μαθαίνεις τ πράγματα και πολλά άλλα!


私からこれら!!! Bye bye!

Πηγές:

12 thoughts on “Ιαπωνία”
  1. Τέλειο το άρθρο και η εικόνα που αν δεν κάνω λάθος την έχεις φτιάξει εσύ Ονειρεύομαι πολύ να πάω σε δύο χώρες και μια από αυτές είναι η Ιαπωνία ( η άλλη είναι η Γαλλία) γιατί πιστεύω ότι έχει μια υπέροχη και πολύ ενδιαφέρουσα κουλτούρα! Μου άρεσαν πολύ οι πληροφορίες που έβαλες στο άρθρο και πιο περίεργη μου φάνηκε αυτή με τις εθνικές αργίες, είναι εντυπωσιακό το πόσο αγαπάνε την φύση! Το πρόβλημα με τα παγκάκια κάπως παλεύεται αλλά αυτό με τους κάδους συμφωνώ ότι είναι λίγο περίεργο και ενοχλητικό.

    1. Ευχαριστώ! Ναι, εγώ την έφτιαξα. Και εγώ θέλω πολύ να επισκεφτώ την Ιαπωνία! Λατρεύω την κουλτούρα της και τους ανθρώπους της. Ναι, όντως είναι πρόβλημα.

  2. Τέλειο άρθρο!! Ναι, κι εγώ συμφωνώ με την Κατερίνα!! Πολύ ενδιαφέρον!!

  3. Συμφωνώ απόλυτα και με την Κάτερ και με εσένα! Πάρα πολύ ωραίο άρθρο!

  4. Υπέροχο άρθρο! Εγώ πιστεύω ότι το αρνητικό με τους κάδους σκουπιδιών δεν είναι μικρό και επηρεάζει ιδιαίτερα. Επίσης μου αρέσει που η Ιαπωνία αγαπάει τόσο πολύ τη φύση!

    1. Συμφωνώ απόλυτα!
      Αλλά υπάρχουν κι αυτοί που δεν θα τους ενοχλήσει τόσο.

      1. Χαίρομαι που συμφωνείς! Καταλαβαίνω αυτό που λες. Απλώς θεωρώ ότι αυτοί που δε θα τους ενοχλήσει τόσο πρέπει να καταλάβουν ότι το αρνητικό με τους κάδους σκουπιδιών δεν είναι μικρό και επηρεάζει ιδιαίτερα.

        1. Επεξεργάστηκα το άρθρο κι έβαλα κι αυτή την “πληροφορία”.

Leave a Reply