Άλλαξα τα χρώματα

Γεια σας! Σήμερα θα σας δείξω διάφορες σειρές που έχει η τηλεόραση κι θεωρώ ότι αξίζουν να τις δείτε. Την ιδέα του άρθρου μου έδωσε η Ελένη Καφετζή κι την ευχαριστώ γι’ αυτό! Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε θέλω να σας πω ότι η σειρές είναι δικιάς μου επιλογής. Υπάρχουν πάρα πολλές καινούριες που δεν έχω βάλει στο άρθρο.

  •  Άσε μας ρε μαμά- Alpha TV

«Οι σαραντάρες, ίσον με δύο εικοσάρες…» λέει το γνωστό άσμα! Στην περίπτωση μας, όμως, θα προσθέσουμε κι άλλα δέκα χρόνια! Στα πενήντα της η Ρωξάνη Ταβουλαρέα τα έχει όλα! Είναι όμορφη, είναι sexy, είναι έμπειρη κι έχει μια λαμπερή καριέρα ως τηλεοπτική οικοδέσποινα πετυχημένου show σε κανάλι στο εξωτερικό. Έχει και μια πολυβραβευμένη κατασκευαστική εταιρεία στην Ελλάδα, που κληρονόμησε από τον μακαρίτη τον άντρα της, την οποία έχει αφήσει να την διοικούν τα τρία της παιδιά. Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όμως… Η ζωή της αλλάζει εντελώς όταν η πεθερά της φροντίζει να σβήσει το άστρο της! Ο κόσμος της καταρρέει από τη μια στιγμή στην άλλη κι έτσι αποφασίζει να επιστρέψει άρον άρον στην Ελλάδα. Με την επιστροφή της αντιμετωπίζει πολλές απρόσμενες καταστάσεις! Βρίσκει την οικογενειακή, και μέχρι πρότινος επιτυχημένη, επιχείρηση στο χείλος της καταστροφής και τα παιδιά της να κάνουν τις λάθος επιλογές σε επιχειρηματικό και προσωπικό επίπεδο. Οι γαμπροί και οι νύφες της έχουν πάρουν τα ηνία και έχουν οδηγήσει τα βλαστάρια της σε έναν σπάταλο τρόπο ζωής. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η ζωή της δίνει κι άλλα χαστούκια! Ο Δημήτρης, ο έρωτας που άφησε πίσω φεύγοντας για την Αμερική, δουλεύει στην κατασκευαστική εταιρία του αιώνιου ανταγωνιστή της και μέγα εργολάβου των δυτικών προαστίων, Θωμά Παπαπέτρου, ο οποίος μόλις την ξαναβλέπει την ερωτεύεται σφοδρά και διεκδικεί μια θέση στην καρδιά της. Η Ρωξάνη, όμως, αυτή την θέση την έχει κρατημένη μόνο για τον Δημήτρη, μέχρι που μαθαίνει ότι εκείνος είναι πια ζευγάρι με την κολλητή της φίλη, την Έλλη! Πόσα ν’ αντέξει κανείς;

  • Ζακέτα να πάρεις-ΕΡΤ1

Η Φούλη (Ελένη Ράντου), είναι μάνα με καριέρα σε νυχτερινά κέντρα. Ο Λουκάς (Μιχάλης Τιτόπουλος) είναι ο γιος της Φούλης και ο οικογενειάρχης της παρέας, που κατά κύριο λόγο σβήνει τις φωτιές ανάμεσα στη μάνα του και τη γυναίκα του.

Η Δέσποινα (Δάφνη Λαμπρόγιαννη), είναι μάνα με κανόνες και καλούς τρόπους.

Ο Μάνος (Βασίλης Αθανασόπουλος), είναι ο γιος της Δέσποινας, ο μικρότερος και σίγουρα ο πιο άστατος, ως χαρακτήρας, από τα τρία αγόρια.

Η Αριστέα (Φωτεινή Μπαξεβάνη), είναι μάνα με τάπερ και… ξεμάτιασμα. Ο Ευθύμης (Παναγιώτης Γαβρέλας), είναι ο γιος και το καμάρι της Αριστέας που τρελαίνεται να βλέπει μιούζικαλ και να συζητάει τα πάντα με τη μαμά του.

Όσο διαφορετικές κι αν είναι, όμως, καθεμιά με τον τρόπο της θα αναστατώσει για τα καλά τη ζωή του μοναχογιού της…

Φυσικά, από το πλευρό των τριών γιων δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι γυναίκες. Την Ευγενία, σύζυγο του Λουκά και νύφη «λαχείο» για τη Φούλη, ενσαρκώνει η Αρετή Πασχάλη. Τον ρόλο της ζουζούνας φιλενάδας του Μάνου, Τόνιας, ερμηνεύει η Ηρώ Πεκτέση, ενώ στον ρόλο της κολλητής φίλης του Ευθύμη, της γλυκιάς Θάλειας, διαζευγμένης με ένα 6χρονο παιδί, θα δούμε την Αντριάνα Ανδρέοβιτς.

Τον ρόλο του Παντελή, του γείτονα που θα φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή της Δέσποινας, με τα αισθήματα και τις… σφολιάτες του, ερμηνεύει ο Κώστας Αποστολάκης.

Αν, λοιπόν, αναρωτιέσαι πώς είναι να χτυπάει η πόρτα και να σου κάνει έκπληξη η μαμά σου απ’ το χωριό, πώς είναι να έρχεται για λίγες ημέρες και τελικά να μένει μόνιμα μαζί σου, δεν έχεις παρά να παρακολουθήσεις ξανά την κωμωδία καταστάσεων της ΕΡΤ1.

Και μην ξεχάσεις… «Ζακέτα να πάρεις»

  • Κομάντα και Δράκοι-Mega TV                                                                                                                                                                      Ο 10χρονος Γιώργος, ένα χαρισματικό παιδί με βαθιές ευαισθησίες, μετακομίζει με τον πατέρα του και τα αδέλφια του σε ένα χωριό στην Κρήτη. Εκεί, η οικογένεια αναζητά μια νέα αρχή μετά το θάνατο της μητέρας. Από το πρώτο κιόλας βράδυ στο νέο τους σπίτι, τα πιο τρομακτικά όνειρα του Γιώργου βγαίνουν αληθινά. Ο ίδιος μεταφέρεται σε διαφορετικές διαστάσεις μέσω αστρικών προβολών και γίνεται μάρτυρας γεγονότων που συμβαίνουν σε άλλους ανθρώπους. Όλα αυτά τα μοιράζεται με τα «Κομάντα», μια παρέα ντόπιων παιδιών της οποίας γίνεται μέλος. Η αποστολή τους είναι να απελευθερώσουν ένα εξίσου «ιδιαίτερο» αγόρι, τον Ντόντο, από τα δεσμά της περιβόητης συμμορίας των «Δράκων». Την ίδια στιγμή, επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου με στόχο να σταματήσουν τη σκοτεινή δύναμη που σπέρνει τη διχόνοια στο χωριό κάθε εκατό χρόνια.
  • Καρτ ποστάλ

Τα γυρίσματα της σειράς, που αποτελείται από 12 αυτοτελή επεισόδια, με συγγραφέα τη Βικτόρια Χίσλοπ και σκηνοθέτη τον Γιώργο Παπαβασιλείου, συνεχίστηκαν, μετά το Λονδίνο, στην Κρήτη, στον Άγιο Νικόλαο. Πρωταγωνιστής, και συνδετικός κρίκος, σε όλες τις ιστορίες της σειράς «Καρτ ποστάλ» είναι ο Ανδρέας Κωνσταντίνου , ο οποίος υποδύεται έναν ελληνικής καταγωγής, εσωστρεφή Άγγλο αρχαιολόγο, τον Τζόζεφ, που επιστρέφει στα πατρογονικά εδάφη για να αναλάβει θέση συμβούλου σε μια ανασκαφή. Μόνο που τα θεμέλια στα οποία ο ίδιος έχει στήσει τη ζωή του, αποδεικνύονται σαθρά. Θα περιπλανηθεί στην Κρήτη θέτοντας μύχιες ερωτήσεις που έχουν τις ρίζες τους στον φόβο της απόρριψης, της απώλειας, του θανάτου. Μέσα από ένα ταξίδι συναισθηματικής μαθητείας, θα συμφιλιωθεί με τον έρωτα που λάθεψε, τις πληγές που κακοφόρμισαν, τον θάνατο που τον σημάδεψε όταν ήταν παιδί. Ο Τζόζεφ σιγά-σιγά θα γίνει και πάλι ο Σήφης των ανέμελων παιδικών του χρόνων. Με φόντο το επιβλητικό τοπίο του Ακρωτηρίου Χανίων, η νέα σειρά σε σενάριο και σκηνοθεσία του Θοδωρή Παπαδουλάκη, ξετυλίγει ιστορίες της κρητικής παράδοσης μέσα από ένα μεταφυσικό ταξίδι που μας γυρίζει στα παιδικά μας χρόνια.

  • + Bonus Μια άλλη σειρά που αξίζει να δείτε είναι το Χαιρέτα μου τον Πλάτανο στην ΕΡΤ1. Δεν το έβαλα στην λίστα γιατί δεν υπάρχει μια υπόθεση ως τώρα για τον 2ο κύκλο.

Αυτά απ’ εμένα! Ελπίζω να σας άρεσε το σημερινό άρθρο! Γράψτε μου στα σχόλια ποια σειρά σας κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον. Bye bye!

11 thoughts on “Σειρές για να δείτε στην TV”
  1. Πολύ ωραία σειρά θεωρώ πως είναι το “Ζακέτα να Πάρεις” της ΕΡΤ αλλά και το “Κομάντα και Δράκοι” του MEGA!
    Εξαιρετικό άρθρο!

  2. Εμένα μου αρεσει το “χαιρέτα μου τον πλάτανο” αστείος τιτλος δεν υπάρχει! 😂

  3. Εμένα περισσότερο μου αρέσει το Ζακέτα να Πάρεις…. Αλλά και το ασε μας ρε μαμά
    Η διαφήμιση του μ’αρέσει παρά πολυ! Τελειο άρθρο!

  4. Τέλειο άρθρο!!! Εγώ σίγουρα θα δω την σειρά ‘άσε μας ρε μαμά” διότι το έχω δει σε διαφήμιση και μου άρεσε πάρα πολύ! Αλλά θα δω και τις άλλες γιατί όχι μπορεί να μου αρέσουν!

  5. Τέλειο άρθρο! Περισσότερο μου κίνησε το ενδιαφέρον η σειρά Ζακέτα να πάρεις-ΕΡΤ1.

Leave a Reply