Τo Stand-up comedy είναι είδος κωμωδίας το οποίο πραγματοποιείται ζωντανά σε κοινό και ο καλλιτέχνης απευθύνεται απευθείας στο κοινό με στόχο το γέλιο, συνήθως σε όρθια στάση και με χρήση μικροφώνου. Ένας καλλιτέχνης που ασχολείται με το stand up comedy, ονομάζεται κωμικός (comic) ή stand up κωμικός. Αποτελεί μια τέχνη με πολλές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες άλλα και κάποιους βασικούς κανόνες και απαράβατους κανόνες. Απαράβατος κανόνας του Stand up είναι ότι ο καλλιτέχνης γράφει μόνος του τα κείμενα του, δεν “κλέβει” αστεία άλλων κωμικών, δεν χρησιμοποιεί ανέκδοτα και δεν υποδύεται κάποιον ρόλο.


Ο Λάμπρος Φισφής γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1983 στην Αθήνα, και είναι ηθοποιός και σεναριογράφος. Είναι ένας από τους αγαπημένους μου stand up  comedians!

Ο Λάμπρος Φ. ξεκίνησε να ασχολείται με το stand up comedy πριν όταν βρέθηκε χωρίς δουλειά στο Άμστερνταμ. Γρήγορα ξεχώρισε και έγινε μέλος της ομάδας του Comedy Café Amsterdam και του ʻNight Of Comedyʼ κάνοντας παραστάσεις σε κλάμπ και θέατρα σε όλη την Ολλανδία. Σας δείχνω τα πιο αγαπημένα μου part από τον μονόλογο stand up comedy “Να Ένας Σοφός”:

                                Δείτε ΟΛΑ τα βίντεο ΕΔΩ.

Αυτά απ’ εμένα! Ελπίζω να σας άρεσε! Ποιο ήταν το αγαπημένο σας βίντεο;

11 thoughts on “Stand up Comedy pt1 – Λάμπρος Φισφής”
  1. Τέλειο άρθρο! Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να δω τα βίντεο☹️. Έχω ελάχιστο χρόνο στις οθόνες λόγο σχολείου 😒.

Leave a Reply