10+1 τρόποι για να ξεπεράσεις την βαρεμάρα

Τώρα το καλοκαίρι, πολλοί από εμάς βαριόμαστε. Τα σχολεία έχουν κλείσει και οι δραστηριότητες έχουν μειωθεί. Ψάχνουμε απεγνωσμένα κάτι να κάνουμε και πολλές φορές δεν βρίσκουμε τίποτα με αποτέλεσμα να τρώμε την μέρα μας άδικα κάνοντας... τίποτα. Σήμερα θα σας δώσω 10+1 τρόπους για να ξεπεράσετε την βαρεμάρα του καλοκαιριού. 

Βαρεμάρα: Γιατί βαριέσαι και πως να αποδράσεις από αυτή - Men's Bible

1. Πήγαινε βόλτα

Ξέρω πως τις τελευταίες μέρες κάνει πολλή ζέστη και δεν επιλέγεις τις βόλτες λόγω αυτής. Όμως, τις απογευματινές κυρίως ώρες η ζέστη ελαττώνεται σημαντικά και μπορείς να βγεις μαζί με αγαπημένα πρόσωπα για έναν χαλαρό περίπατο ή μία βόλτα σε κάποια καφετέρια ή ένα κέντρο διασκέδασης της αρεσιάς σου.

Η πρώτη φθινοπωρινή βόλτα στον "θησαυρό" του γρήγορου και εύκολου shopping!  - Queen.gr

2. Μαγείρεψε

Ένα δροσερό γλυκό είναι ότι πρέπει για μία ζεστή καλοκαιρινή ημέρα. Προτίμησε ένα γλυκό ή κάποιο αλμυρό σνακ που να μην χρειάζεται πολύ κόπο ώστε να μην νιώθεις την ζέστη ακόμα χειρότερη. Μόλις τελειώσει η παρασκευή αυτού που έφτιαξες θα έχεις περάσει δημιουργικά τον χρόνο σου και θα έχεις κάτι υπέροχο να απολαύσεις. (Ρώτησε τους γονείς σου πριν φτιάξεις οτιδήποτε και ζήτησε βοήθεια από αυτούς αν χρειαστεί.)

 

3. Πήγαινε για μπάνιο

Το μπάνιο στην θάλασσα είναι ο νούμερο 1 τρόπος για να δροσιστείς. Μπορείς να πας σε μία παραλία κοντά στο σπίτι σου ή σε μία παραλία που να σου αρέσει. Βάλε μαγιό, πάρε πετσέτες και ξεκίνα για τον απόλυτο κόσμο δροσιάς και χαλάρωσης.

Χαρά στο κουράγιο της: Κάνει μπάνιο στη θάλασσα Δεκέμβρη μήνα! - MaryMary.gr

4. Ξεκίνησε ένα καινούργιο βιβλίο

Τα βιβλία είναι πολύ σημαντικά στην ζωή μας. Μας βοηθούν να αναπτύξουμε τον λόγο μας και να μεταφερθούμε σε μέρη που ούτε ο νους μας δεν βάζει. Το να διαβάζεις βιβλία ίσως σου φαίνεται βαρετό και απαίσιο όμως πίστεψέ με ένα εξωσχολικό βιβλίο βάση τα δικά σου ενδιαφέροντα θα δεις ότι θα σε κάνει να νιώσεις πολύ όμορφα.

Δέκα οφέλη του διαβάσματος – News.gr

5.  Κάνε επίσκεψη στους παππούδες ή συγγενείς σου

Άμα έχεις να δεις κάποιον συγγενή σου πολύ καιρό κάνε το τώρα. Σίγουρα θα χαρεί πολύ να σε δει. Ακόμα κι αν μένει μακριά είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να μία μονοήμερη εκδρομή.

 

6. Περιποιήσου τον εαυτό σου

Κάνε μάσκα ομορφιάς, δοκίμασε μια καινούργια κρέμα ή γέμισε την μπανιέρα με νερό και κάνε bubble bath. Αν ακόμη έχεις την οικονομική ευχέρεια πήγαινε για massage. Σίγουρα αυτά θα σε χαλαρώσουν και θα γεμίσουν τις μπαταρίες σου.

 

7. Κοιμήσου

Ο ύπνος είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα. Σε γεμίζει με ενέργεια, σε κάνει να ξεχνάς τις δυσκολίες και το άγχος και αν κάνεις διατροφή ακόμα και την πείνα. Όμως πρόσεξε να μην κοιμηθείς πάρα πολύ και ξυπνήσεις με πονοκέφαλο.

YgeiaWatch - Ο ποιοτικός ύπνος ισούται με καλή ψυχική υγεία

8. Άκουσε λίγη μουσική

Και ποιος δεν χαλάρωσε ακούγοντας μουσική; Βάλε ραδιόφωνο και άμα θες τραγούδα κι όλας. Άν ξέρεις κάποιο μουσικό όργανο, κάνε εξάσκηση. Αν πάλι το μόνο όργανο που έμαθες στο σχολείο ήταν οι μαράκες, ας το καλύτερα.

Καμπανάκι» για τα ακουστικά: Ένας στους 8 νέους κουφαίνεται επειδή ακούει  δυνατά μουσική | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

9. Δες μία ταινία

Δες την αγαπημένη σου ταινία και ξέχνα την βαρεμάρα μια και καλή. Μπορεί να είναι μία ταινία που δεν έχεις ξαναδεί αλλά θες να την δοκιμάσεις ή μία που έχεις δει 300 φορές αλλά σου αρέσει τόσο πολύ που θες να τις κάνεις 301.

 

10. Καθάρισε το δωμάτιό σου

Άμα είσαι άνθρωπος που σου αρέσει η καθαριότητα και δεν μπορείς την ακαταστασία τι καλύτερο από το να καθαρίσεις το δωμάτιό σου. Βάλε μουσική, πάρε την σκούπα και ξεκίνα. Καλή τύχη σου εύχομαι. 🙂

10 Επαγγελματικά Tips για να Τελειώνετε με το Καθάρισμα… Μια Ώρα  Αρχύτερα!spirossoulis.com – the home issue

 

11. Παίξε

Άμα έχεις αδέρφια ή φίλους κοντά μαζευτείτε και παίξτε ένα παιχνίδι. Μπορεί να είναι επιτραπέζιο, κρυφτό, κυνηγητό ή ακόμα καλύτερα, μπουγέλο. Μην μπαίνετε σε όρια, ζήστε την στιγμή.

5 φοβερά παιχνίδια για ατελείωτο μπουγέλο! | Infokids.gr

About ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ

3 comments on “10+1 τρόποι για να ξεπεράσεις την βαρεμάρα

  1. Τέλειο άρθρο!!!

Leave a Reply