Η Γιορτή του Πατέρα

Καλησπέρα σε όλους! Χτες δεν ανέβασα άρθρο γιατί περίμενα αυτή την μέρα. Σήμερα, 20 Ιουνίου 2021 είναι η γιορτή ή ημέρα του πατέρα.

Γιορτή του πατέρα: Τι αποκαλύπτει το ζώδιο του μπαμπά σου για εσένα; -  Newsbomb

Αρχικά να ευχηθώ σε όλους τους μπαμπάδες χρόνια πολλά και καλά. Αυτή η μέρα είναι χαρά και για τους μπαμπάδες αλλά και για τα παιδιά. Όλα τα παιδιά έχουν μπαμπά είτε είναι στην ζωή είτε όχι. (Δεν θα ήθελα το άρθρο μου να πληγώσει παιδιά τα οποία δεν έχουν πατέρα. Άμα ο μπαμπάς κάποιου παιδιού δεν βρίσκεται εν ζωή να ευχηθώ συλλυπητήρια και άμα θέλει μπορεί να αποχωρήσει.)

Η ημέρα που ένας άνδρας αποκτάει για πρώτη φορά παιδί, είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή για αυτόν. Τα συναισθήματα πολλά, σχεδόν απερίγραπτα και η συγκίνηση μεγάλη. Παρόλη την χαρά όμως που παίρνει ένας άνδρας όταν γεννιέται το παιδί του τα πράγματα αργότερα δυσκολεύουν. Δηλαδή ένα παιδί έχει ευθύνες και ο κάθε πατέρας κρίνεται να τις βγάλει εις πέρας και μεγαλώσει το παιδί του όσο καλύτερα γίνεται. Γι' αυτό τον λόγο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους πατέρες πάνω στην γη. Ή τουλάχιστον... τους περισσότερους.

  • Πότε γιορτάζεται;

Η γιορτή του πατέρα είναι μία κινητή εορτή και γιορτάζεται την 3η Κυριακή του Ιουνίου στο βόρειο ημισφαίριο ενώ στο νότιο γιορτάζεται τον Σεπτέμβριο.

  • Ποια είναι η ιστορία αυτής της εορτής;

Η ιστορία της εορτής είναι μεγάλη και συγκινητική όμως λίγοι την ξέρουν. Πολλοί φαντάζονται πως καθιερώθηκε απλά για να υπάρχει μία ημέρα στην οποία θα γιορτάζουν όλοι οι πατέρες για το τεράστιο έργο τους. Όμως αυτό δεν ισχύει απόλυτα. Η πρώτη ιστορικά περίπτωση εορτασμού έλαβε χώρα στο Φέαρμοντ της Δυτικής Βιρτζίνιας των Ηνωμένων Πολιτειών στις 5 Ιουλίου 1908. Διοργανώθηκε από την Γκρέις Γκόλντεν Κλέιτον. Η συγκεκριμένη γυναίκα ήθελε να γιορτάσει προς τιμήν των 210 νεκρών πατέρων που έχασαν τη ζωή τους σε ορυχείο στην αποκαλούμενη Τραγωδία του Μόνονγκα.  Η γυναίκα διάλεξε την πιο κοντινή Κυριακή από τα γενέθλια τους εκλιπόντα πατέρα της για να διοργανώσει αυτή την γιορτή. Δυστυχώς αυτή η μέρα δεν δέχτηκε μεγάλη προσοχή διότι την ίδια ημέρα συνέβησαν άλλα γεγονότα στην πόλη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην εορταστεί ξανά αυτή η μέρα.

Όλη η αναγνώριση για την ημέρα του πατέρα πήγε στη Σονόρα Ντοντ από το Σποκέιν της πολιτείας Ουάσιγκτον. Η Ντοντ δεν γνώριζε τίποτα για την γιορτή που είχε διεξαχθεί από την Κλέιτον. Δημιούργησε μία γιορτή για τον πατέρα μόλις 2 χρόνια μετά από αυτή της Κλέιτον επειδή ήθελε να τιμήσει τον πατέρα της, ο οποίος υπήρξε βετεράνος του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου (1861-1865). Το 1916 ο πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον επισκέφτηκε το Σπόουκεν όπου έκανε ομιλία για την Ημέρα του Πατέρα. Όμως ούτε αυτή η ομιλία είχε αποτέλεσμα. Το 1924, ο πρόεδρος Κάλβιν Κούλιτζ πρότεινε επίσημα την καθιέρωση μιας ιδιαίτερης ημερομηνίας για τον εορτασμό του πατέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και από τότε καθιερώθηκε αυτή η γιορτή.

 

 

About ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ

2 comments on “Η Γιορτή του Πατέρα

  1. Ευχαριστώ! Χρόνια πολλά και στον δικό σου!

  2. Τέλειο άρθρο!! Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!!

Leave a Reply