10 Πράγματα που ίσως να μην γνώριζες.

1. Η μουσική επηρεάζει τους καρδιακούς μας παλμούς. Όσο πιο ήρεμη είναι οι μουσική τόσο πιο λίγοι είναι οι καρδιακοί μας παλμοί και αντίστοιχα όσο πιο έντονη μουσική τόσο πιο πολλοί οι καρδιακοί μας παλμοί.

music

 

2. Κανένας δεν μπορεί να κάνει πάνω από 1 πράγμα ταυτόχρονα. Αυτό ίσως να σας φαίνεται τρελό γιατί εσείς μπορείτε. Κι όμως δεν μπορείτε. Στην πραγματικότητα, ο ανθρώπινος εγκέφαλος όταν δίνει προσοχή σε ένα πράγμα, στρέφει αυτή την προσοχή σε κάτι άλλο τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνουμε να το συνειδητοποιήσουμε. Ποτέ όμως ταυτόχρονα.

 

3.  Ίσως ο Αδάμ και η Εύα να μην έφαγαν μήλο! Στην Βίβλο λένε πως έφαγαν κάποιο φρούτο που τους είχε απαγορεύσει ο Θεός να φάνε αλλά όχι απαραίτητα μήλο.

EveWeb

 

4.  Όπως όλοι ξέρουμε η κατάποση σοκολάτας από ένα σκυλί μπορεί να προκαλέσει τον θάνατό του. Όμως κανένας δεν δίνει σημασία στην αιτία αυτού. Στην πραγματικότητα δεν φταίει η καφεΐνη ή το γάλα όπως πιστεύουν πολλοί αλλά η θεοβρωμίνη, μία ουσία που περιέχεται στον σπόρο του κόκου κακάο και είναι εξαιρετικά δύσπεπτη για τα σκυλιά. Αν ένα σκυλί φάει σοκολάτα ανάλογα με το μέγεθός του και την ποσότητα που κατανάλωσε μπορεί να πάθει μυϊκούς σπασμούς, τύφλωση, υποθερμία, επιλειπτική κρίση ή/και να πεθάνει.

Δηλητηριαση σκύλου από σοκολάτα | ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

 

5. Η κινούμενη άμμος δεν είναι τόσο θανατηφόρα όσο το Hollywood την έχει παρουσιάσει να είναι. Στην πραγματικότητα δεν θα σας ρουφήξει ολόκληρους λόγω της πυκνότητας του ανθρώπινο σώματος. Το σώμα σας θα ''επιπλεύσει'' και θα βυθιστεί περίπου μέχρι την μέση. (Ίσως αυτό να μην ισχύει για παιδιά με ύψος κάτω του 1.50 ή σε παχύσαρκους ανθρώπους.) Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι τελείως ακίνδυνη. Αν ποτέ βρεθείτε υπό την βύθιση κινούμενης άμμου θα χρειαστεί αρχικά να κρατήσετε την ψυχραιμία σας. Η άμμος είναι παχιά και μπορεί να πιέσει τους πνεύμονες ή/και τα άκρα σας οπότε μην κάνετε απότομες κινήσεις γιατί μπορεί να τραυματιστείτε. Πετάξτε μακριά ότι αντικείμενο έχετε πάνω σας για να είστε πιο ελαφριοί. Σε καμία περίπτωση μην φωνάξετε κάποιον να σας τραβήξει έξω γιατί μπορεί να σας βγάλει τον ώμο. Προσπαθήστε να κουνήσετε τα πόδια σας για να επιτρέψετε το νερό που υπάρχει να κινηθεί και να μαλακώσει η άμμος. Ξαπλώστε προς τα πίσω και το πάνω μέρος του σώματός σας θα λειτουργήσει ως αντίβαρο για να μπορέσετε να βγείτε.

Illustration from 1901 of young man sinking in quicksand as his ship sinks after hitting rocks in distance.

 

6. Οι κροκόδειλοι καταπίνουν πέτρες. Όμως όχι για φαγητό. Το κάνουν για να βαρύνουν και να πάνε ακόμα πιο βαθιά στην θάλασσα ώστε να βρουν φαγητό. Αφού γίνει η κατάποση της τροφής οι πέτρες βοηθούν στην πέψη της.

Τεράστιοι κροκόδειλοι σερφάρουν στον Ειρηνικό - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα  Online

 

7.  Τα ακουστικά σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως μικρόφωνο. Άμα βάλετε τα ακουστικά σας σε μία υποδοχή μικροφώνου στον υπολογιστή σας θα λειτουργήσουν ως μικρόφωνο. Ίσως ο ήχος που θα ακούγεται να μην είναι τέλειος αλλά θα κάνουν την δουλειά τους.

The+brightest+headphones+around+small-1

 

8. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα ακουστικά μας έχουν τρύπες στο πλάι; Αυτές οι τρύπες βοηθούν ώστε να περνάει αέρας μέσα από τα ακουστικά και ο ήχος να ακούγεται πιο ζωντανός.

 

9. Τι είναι τα όνειρα; Όταν κοιμόμαστε ο ανθρώπινος εγκέφαλος δημιουργεί μία ''ταινία μικρού μήκους'' ας το πούμε με εικόνες που έχουμε δει. Είναι αδύνατο να δούμε σε όνειρο κάτι που δεν έχουμε δει ποτέ στην ζωή μας. Πολλοί πιστεύουν πως βλέπουν πράγματα στον ύπνο τους που δεν έχουν δει στην πραγματικότητα όμως αυτό δεν ισχύει. Δεν θα δούμε σε όνειρο μία στιγμή της ζωής μας όπως θυμόμαστε μία ανάμνηση. Θα δούμε μία ''ιστορία'' που έχει σχηματιστεί με διάφορες εικόνες που έχουμε δει όμως δεν θα είναι όπως ακριβώς το έχουμε δει. Αυτή η ιστορία παράγεται από εικόνες του μυαλού μας δεν είναι οι ίδιες οι εικόνες. Ίσως να σας φαίνεται λίγο δύσκολο να το καταλάβετε και όντως είναι λίγο δύσκολο. Αν θέλετε μπορείτε να με ρωτήσετε για περισσότερες πληροφορίες στα σχόλια.

Όνειρα ερμηνεία: H επανάληψη και η εξήγηση των ειδικών | healthweb.gr

10.  Οι τυφλοί μπορούν να δουν όνειρα όπως και οι άνθρωποι που έχουν όραση. Όμως όχι όνειρα όπως αυτά που βλέπουμε εμείς. Οι τυφλοί αν έχουν γεννηθεί τυφλοί δεν θα δουν όνειρα με εικόνες που έχουν δει αλλά με εικόνες που φαντάζονται. Οι άνθρωποι με όραση όμως θα δουν όνειρα με εικόνες που φαντάζονται γι' αυτό και οι τυφλοί βλέπουν σπάνια.

ANT1.com.cy | Βλέπουν όνειρα όσοι είναι εκ γενετής τυφλοί;

About ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ

4 comments on “10 Πράγματα που ίσως να μην γνώριζες.

  1. “2. Κανένας δεν μπορεί να κάνει πάνω από 1 πράγμα ταυτόχρονα. Αυτό ίσως να σας φαίνεται τρελό γιατί εσείς μπορείτε. Κι όμως δεν μπορείτε. Στην πραγματικότητα, ο ανθρώπινος εγκέφαλος όταν δίνει προσοχή σε ένα πράγμα, στρέφει αυτή την προσοχή σε κάτι άλλο τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνουμε να το συνειδητοποιήσουμε. Ποτέ όμως ταυτόχρονα.”
    μπορώ να σπάσω τα νεύρα κάποιου και να ευχαριστηθώ ταυτόχρονα. lol τλσπ ωραίο άρθροοοο

  2. Σε ευχαριστώ πολύ! Εννοείτε πως θα πάω και στο δικό σου blog.

Leave a Reply