Το body shaming δεν σεβάστηκε ούτε την Έλενα Παπαρίζου

Καλησπέρα! Έχω πολύ καιρό να ανεβάσω άρθρο λόγω της μελέτης των πληθώρων διαγωνισμάτων που μου ανατέθηκαν στο σχολείο. Παρόλα αυτά, σήμερα δεν ανεβάζω άρθρο διότι έχω να ανεβάσω πολλές μέρες αλλά γιατί είδα στα social media κάτι που με εξέπληξε.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Eurovision 2021 προβλήθηκε στην τηλεόραση πριν λίγες ημέρες. Η 39χρονη λοιπόν, Έλενα Παπαρίζου, παρουσίασε στην Eurovision το τραγούδι ''My number one'' το οποίο χάρισε την νίκη της Ελλάδας στην Eurovision το 2005.  Λίγες μέρες μετά την εμφάνιση αυτή, η Έλενα δέχτηκε δριμεία κρητική ως προς το σώμα της και τα κιλά της. Στα social media και κυρίως στο Twitter, προβλήθηκαν σχόλια όπως ''Πρέπει να έπιασε η μέση των χορευτών που την σήκωσαν, 100 κιλά έγινε πια, κλασσική Ελληνίδα'' ή '' Δεν θα βρίσκεις φόρεμα να σε χωρέσει''. Επίσης προβλήθηκαν memes όπως το παρακάτω:

Δεν θα χαρακτηρίσω αυτά τα σχόλια και memes ανεπίτρεπτα σε μία τόσο όμορφη και γεμάτη ταλέντο τραγουδίστρια αλλά πραγματικά γελοία. Πολλοί υπερασπίζονται την Έλενα λέγοντας ότι είναι φυσιολογικό διότι είναι έγκυος. Αυτό όμως δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύει. Αλλά και να είναι έγκυος, δηλαδή μία γυναίκα πρέπει να είναι έγκυος για να πάρει κάποια κιλά παραπάνω; Δεν θα πω εγώ στην γνώμη μου για να μην σας επηρεάσω επειδή θα ήθελα να μου πείτε στα σχόλια τις δικές σας απόψεις. Ωστόσο θα σχολιάσω πως ο κόσμος δεν δίνει σημασία στα κατορθώματα ενός ανθρώπου αλλά στην εξωτερική του εμφάνιση. Η Έλενα Παπαρίζου, είναι μία σπουδαία τραγουδίστρια που έχει καταφέρει να νικήσει το 2005 στην Eurovision φέρνοντας την πρώτη και μοναδική ως τώρα νίκη για την Ελλάδα. Αυτό είναι αξιοθαύμαστο. Γιατί λοιπόν θα πρέπει να μείνουμε στα κιλά της και όχι στο ταλέντο της;

 

Με αυτό το άρθρο δεν θα ήθελα να κρίνω τα άτομα που έκαναν άσχημη κριτική καθώς σέβομαι την άποψη του καθενός. Απλός βρήκα αφορμή το γεγονός για να μιλήσω για το body shaming. Στις μέρες μας ακούμε συχνά χαρακτηρισμούς ακόμα και στον δρόμο που περπατάμε που σχολιάζουν τα κιλά, το ύψος, τις ατέλειες ακόμα και για τις τρίχες  μερικών ανθρώπων. Πράγματα που δεν επέλεξαν να έχουν. Ίσως και εσείς ακόμη να έχετε ακούσει τέτοιου είδους σχόλια. Σχόλια τα οποία θεωρώ απαράδεχτα. Ο καθένας αντί να κοιτάει την ζωή του και το πως θα βελτιώσει τον εαυτό του κοιτάει να κάνει κακοπροαίρετη, αρνητική κρητική στους άλλους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αργόσχολοι, δυστυχισμένοι και χωρίς ζωή που προσπαθούν να μειώσουν τους άλλους για να φανούν αυτοί ανώτεροι. Που στην πραγματικότητα είναι πολύ κατώτεροι μόνο και μόνο από τον τρόπο σκέψης τους. Άμα κάποιος σας κάνει να νιώθετε άσχημα με τα λόγια του για την εξωτερική σας εμφάνιση απλά κλείστε τα αυτιά σας και διαγράψτε τον από την ζωή σας. Και προπαντός μην αλλάξετε τον εαυτό σας για κανέναν, δεν αξίζει.

Ελπίζω κάποια στιγμή να σταματήσει το body shaming και όλοι οι άνθρωποι να κοιτάνε τον εαυτό τους και κανέναν άλλον. (Για απορίες γράψτε μου στα σχόλια. Επίσης θα σας παρακαλούσα να απαντήσετε στο ερώτημα που έθεσα πιο πάνω.)

About ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ

2 comments on “Το body shaming δεν σεβάστηκε ούτε την Έλενα Παπαρίζου

  1. Ισχύει είναι πολύ κακό. Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι σας εσένα που το αναγνωρίζουν.

  2. Θεωρώ πολύ άσχημο να κρίνουν τον οποιδήποτε λόγω του σωματότυπου του/της.😡😢
    Κι ειδικά,αυτήν την γυναίκα! Που χάρισε την ΜΟΝΑΔΙΚΗ νίκη στην Eurovision!👏🏻👏🏻

Leave a Reply