ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ 2

Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά  είναι αμερικανική περιπετειώδης ταινία φαντασίας παραγωγής 2002, σε σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους και σε σενάριο Στιβ Κλόουβς. Βασίζεται στο δεύτερο ομότιτλο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ, γραμμένη από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ καιη ιστορία ακολουθεί τον Χάρι Πότερ στη δεύτερη σχολική χρονιά στο Χόγκουαρτς όπου ο Διάδοχος του Σαλαζάρ Σλίθεριν ανοίγει την Κάμαρα με τα Μυστικά, ελευθερώνοντας ένα φονικό τέρας που πετρώνει τους μαθητές της σχολής. Όλοι οι ηθοποιοί από την πρώτη ταινία Ντάνιελ ΡάντκλιφΈμμα ΓουάτσονΡούπερτ ΓκριντΡίτσαρντ ΧάριςΜάγκι Σμιθ, Ρόμπι Κολτρέιν, Τζούλι Γουόλτερς και Άλαν Ρίκμαν επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους ενώ στο καστ προστίθενται οι Κένεθ Μπράνα και Τζέισον Άιζακς.

Ο Χάρι περνάει το καλοκαίρι στο σπίτι των θείων του, όταν θα τον επισκεφτεί ο Ντόμπυ, ένα ξωτικό και θα τον προειδοποιήσει να μην επιστρέψει στο Χόγκουαρτς. Ο Χάρι αρνείται. Αργότερα έρχεται ο Ρον με τα δίδυμα αδέρφια του Τζορτζ και Φρεντ, με το ιπτάμενο αμάξι του πατέρα τους να τον πάρουν μαζί τους. Όλοι μαζί πηγαίνουν στο σπίτι των Ουέσλι. Εκεί ο Χάρι θα συναντήσει την αδερφή του Ρον, την Τζίνι, η οποία ετοιμάζεται να ξεκινήσει μαθήματα στη Σχολή Μάγων. Επίσης γνωρίζει τον πατέρα του Ρον, τον Άρθουρ. Λίγο αργότερα ο Χάρι με τους Ουέσλι θα πάνε στην Διαγώνιος Αλέα. Κατά λάθος ο Χάρι θα βρεθεί στην Αδιέξοδος Αλέα. Ευτυχώς, θα βρει εκεί τον Χάγκριντ που θα τον πάει να βρει τους Ουέσλι και την Ερμιόνη. Καθώς ψωνίζουν, ο Χάρι γνωρίζει το Γκιλντρόι Λόκχαρτ, ένα διάσημο μάγο και συγγραφέα και αργότερα συναντά το Ντρέικο Μαλφόι με τον πατέρα του Λούσιους, που θαυμάζει τον Βόλντεμορτ και απεχθάνεται το Χάρι, την Ερμιόνη και τους Ουέσλι.

Στο σταθμό του τραίνου, ενώ όλοι επιβιβάζονται, ο Χάρι και ο Ρον δυσκολεύονται και έτσι χάνουν το τραίνο. Οι δυο τους καταφέρνουν να φτάσουν στο Χόγκουαρτς με το ιπτάμενο αμάξι. Όταν μπαίνουν μέσα στη σχολή, ο επιστάτης Φλιτς τους λέει ότι θα αποβληθούν αλλά οι καθηγητές Μαγκόναγκαλ και Ντάμπλντορ τους λένε ότι θα τιμωρηθούν αντί να αποβληθούν.

Λίγο μετά αφού άρχισαν τα μαθήματα, ο Χάρι αρχίζει να ακούει μια απειλητική φωνή που κανένας άλλος δεν ακούει. Τότε οι Χάρι, Ρον και Ερμιόνη βρίσκουν το μήνυμα "Η Κάμαρα των Μυστικών έχει ανοίξει. Εχθροί του διαδόχου, έχετε το νου σας", γραμμένα με αίμα στον τοίχο του κάστρου και ανακαλύπτουν την γάτα του επιστάτη Φλιτς να έχει μαρμαρώσει. Ο θρύλος λέει ότι η Κάμαρα με τα Μυστικά μπορεί να ανοιχτεί μόνο από το διάδοχο του Σλίθεριν. Ο Χάρι υποψιάζεται το Μαλφόι. Για να μάθουν τι κρύβει, οι τρεις τους θα πιουν πολυχημικό φίλτρο και θα μεταμφιεστούν στους φίλους του Ντρέικο, Κραμπ και Γκόιλ. Μαθαίνουν ότι ο Μαλφόι δεν είναι ο διάδοχος και ότι δεν ξέρει ποιος είναι.

Ο Γκιλντρόι Λόκχαρτ, προσλαμβάνεται να διδάξει στη σχολή ως καθηγητής άμυνας κατά των σκοτεινών δυνάμεων. Στο μάθημά του, ο Ντρέικο καλεί ένα φίδι, με το οποίο ο Χάρι μπορεί να μιλήσει. Η Ερμιόνη εξηγεί ότι μίλησε ερπετικά, κάτι που κάνει όλο το σχολείο να πιστεύει ότι ο Χάρι είναι ο διάδοχος.

Στο μπάνιο, ο Χάρι βρίσκει ένα βιβλίο με άδειες σελίδες που κάποτε ανήκε σε κάποιον με το όνομα Τομ Μάρβολο Ριντλ. Μέσα από το βιβλίο, ο Χάρι βλέπει τι έγινε πριν 50 χρόνια, όταν ο Τομ ήταν μαθητής. Οι αναμνήσεις του Τομ ενοχοποιούν το Χάγκριντ ως το διάδοχο.

ΟΡΙΣΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΥ ΑΡΘΡΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΓΙ ΑΤΟ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ 3 ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ ΣΑΣ

 

 

11 comments

Skip to comment form

  1. ΤΕΛΕΙΟ

  2. τέλειο!!

    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  3. Δεν είμαι μεγάλη fan του Harry Potter αλλά την συγκακριμένη ταινία την έχω δει κι είναι πολύ ωραία!
    Πολύ ωραίο άρθρο!

    1. ΕΥΧΑΥΡΙΣΤΩ

  4. Πολύ ωραία φαίνεται! Θα προσπαθήσω να την κατεβάσω και να την δω!

  5. Θα την δω το ΣΚ με τις ξαδέρφες μου!!!
    Είναι μεγάλες φαν του Χάρι Πότερ!
    Τέλειο άρθρο!!!

    1. ΟΚ

  6. Φοβερό άρθρο!! Πολύ ωραία ταινία

  7. Τέλειο!

  8. Τέλεια

Leave a Reply