ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ 4

Ο Χάρι Πότερ βλέπει ένα όνειρο για ένα συμβάν το οποίο συμβαίνει εκείνη τη στιγμή. Βλέπει τον Βόλντεμορτ να κάνει σχέδια μαζί με τον Πίτερ Πέτιγκρου και με έναν άνδρα που δεν αναγνωρίζει. Ο Ρον και η Ερμιόνη εκφράζουν ανησυχία για τα όνειρα του Χάρι. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουίντιτς, επιτρέπει στο Χάρι να ξεχαστεί. Όμως, οι ακόλουθοι του Βόλντεμορτ, γνωστοί ως Θανατοφάγοι, εμφανίζονται και τρομοκρατούν τους θεατές και κατασκηνωτές του αγώνα.

Στο Χόγκουαρτς, ο διευθυντής Άλμπους Ντάμπλντορ, συστήνει τον Άλαστορ "Τρελομάτη" Μούντι ως το νέο καθηγητή άμυνας κατά των σκοτεινών δυνάμεων. Επίσης ανακοινώνει ότι το σχολείο θα φιλοξενήσει το Τρίαθλο Μαγείας, στο οποίο ένα μάγος από τις τρεις σχολές μαγείας διαγωνίζεται σε τρεις διαφορετικούς άθλους. Οι συμμετέχοντες επιλέγονται από το Κύπελλο της Φωτιάς. Ο Σέντρικ Ντίγκορι επιλέγεται να εκπροσωπήσει το Χόγκουαρτς, ο πρωταθλητής του Κουίντιτς Βίκτορ Κραμ το Ινστιτούτο Ντάρμστρανγκ και η Φλερ Ντελακούρ την Ακαδημία Μαγείας Μπομπατόν. Το Κύπελλο όμως απρόσμενα, επιλέγει και έναν τέταρτο, το Χάρι. Ο Χάρι όμως είναι ανήλικος και γι' αυτό δεν μπορεί να συμμετέχει. Τότε οι καθηγητές του Χόγκουαρτς μαζί με τους μαθητές μοιάζουν καχύποπτοι.

Στο πρώτο τους μάθημα ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις, οι μαθητές μαθαίνουν τις τρεις Ασυγχώρητες Κατάρες. Την Ανώτατη Κατάρα που αφαιρεί την ελεύθερη βούληση, τη Βασανιστική Κατάρα που βασανίζει και τέλος τη Θανατική Κατάρα που προκαλεί θάνατο.

Στον πρώτο άθλο, κάθε ένας από τους πρωταθλητές, παίρνουν οδηγίες να πάρουν το χρυσό αυγό που φυλάει ένας δράκος. Όλοι οι συμμετέχοντες επιτυγχάνουν. Με το χρυσό αυγό, ο Χάρι έμαθε ποιος είναι ο επόμενος άθλος. Θα πρέπει να πάρει κάτι πολύτιμο πίσω, το οποίο κρύβεται μέσα στη λίμνη. Και σε αυτόν τον άθλο όλοι επιτυγχάνουν.

Καθώς ο Χάρι περιμένει στο γραφείο του Ντάμπλντορ, η περιέργειά του τον οδηγεί στο συντριβάνι, που του επιτρέπει να επισκεφτεί μία ανάμνηση του Ντάμπλντορ. Τότε γίνεται μάρτυρας μιας δίκης στην οποία ανακρίνεται ο Θανατοφάγος Ίβαν Κιρκόροφ που αναφέρει την ταυτότητα κάποιων Θανατοφάγων, συμπεριλαμβανομένων του Σέβερους Σνέιπ και του Μπάρτυ Κράουτς Τζούνιορ. Ο Ντάμπλντορ αναφέρει την ακεραιότητα του Σνέιπ και ο Μπάρτυ Κράουτς ο Γηραιότερος στέλνει το γιο του στο Αζκαμπάν. Καθώς επιστρέφει στην πραγματικότητα, ο Ντάμπλντορ λέει στο Χάρι ότι ψάχνει τις αναμνήσεις του για ένα στοιχείο που να εξηγούν την κατάσταση στο Χόγκουαρτς, απ' όταν ξεκίνησε το Τρίαθλο Μαγείας. Καθώς ο Χάρι, προχωρά στο κάστρο, ο Σνέιπ τον κατηγορεί ότι έκλεψε συστατικά για να φτιάξει πολυχημικό φίλτρο, με το οποίο κάποιος μπορεί να μετατραπεί σε όποιον θέλει.

Στον τελευταίο άθλο, οι τέσσερις συμμετέχοντες τοποθετούνται μέσα σε ένα τεράστιο λαβύρινθο, με στόχο να φτάσουν στο κύπελλο. Ο Κραμ κάτω από την επιρροή Κατάρας, αφοπλίζει την Φλερ και προσπαθεί να κάνει το ίδιο στον Σέντρικ. Ο Χάρι σώζει το Σέντρικ και οι δύο τρέχουν προς το κύπελλο.

Μόλις ακουμπάνε το κύπελλο, μεταφέρονται σε ένα νεκροταφείο όπου ο Πίτερ Πέτιγκρου και ο Βόλντεμορτ περιμένουν το Χάρι. Ο Πέτιγκρου σκοτώνει το Σέντρικ και παγιδεύει το Χάρι. Συνεχίζει κάνοντας ένα τελετουργικό που αναζωγονεί τον Βόλντεμορτ. Μόλις ο Βόλντεμορτ αποκτήσει πλήρως την ανθρώπινη μορφή του, καλεί τους Θανατοφάγους ώστε να δουν τη μονομαχία αυτού και του Χάρι. Καθώς ο Χάρι απωθεί τη Θανατική Κατάρα του Βόλντεμορτ, μια σύνδεση που ονομάζεται Τα Προηγούμενα Ξόρκια συμβαίνει ανάμεσα στα ραβδιά τους. Το ραβδί του Χάρι αναγκάζει εκείνο του Βόλντεμορτ να αναστήσει όλους όσους είχε πρόσφατα σκοτώσει, συμπεριλαμβανομένων του Σέντρικ και τον γονιών του Χάρι. Ο Χάρι για λίγο προστατεύεται από τα πνεύματα και καταφέρνει να αποδράσει μαζί με το σώμα του Σέντρικ χρησιμοποιώντας το κύπελλο.

Καθώς επιστρέφει, λέει στο Ντάμπλντορ και στον Υπουργό Μαγείας Κορνήλιο Φατζ ότι ο Βόλντεμορτ επέστρεψε και είναι υπεύθυνος για το θάνατο του Σέντρικ. Ο Μούντυ παίρνει το Χάρι πίσω στο κάστρο, όπου οι ερωτήσεις του κάνουν το Χάρι καχύποπτο. Όταν φτάνουν οι Ντάμπλντορ, Σνέιπ και Μαγκόναγκαλ το πολυχημικό φίλτρο τελειώνει και ο Άλαστρο "Τρελομάτης" Μούντυ μετατρέπεται στον Μπάρτυ Κράουτς Τζούνιορ. Ο πραγματικός Μούντυ είναι φυλακισμένος μέσα σε ένα σεντούκι.

Καθώς οι μαθητές από τις άλλες σχολές αποχωρούν, ο Ντάμπλντορ τους λέει να σταθούν μαζί ενωμένοι εναντίον του Βόλντεμορτ.

ΝΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ 5 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

2 comments

  1. Τέλειο άρθρο!!!!

  2. Τέλειο

Leave a Reply