ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ 5

Ο Χάρι Πότερ και ο ξάδερφός του Ντάντλεϊ δέχονται επίθεση από τους Παράφρονες αλλά ο Χάρι τους διώχνει καλώντας το ξόρκι του Προστάτη. Το Υπουργείο Μαγείας μαθαίνει την παράνομη άσκηση μαγείας και τον αποβάλει από το Χόγκουαρτς. Το θέμα καταλήγει σε δίκη και ο Χάρι αθωώνεται. Αργότερα ξυπνάνε τον Χάρι μάγοι που τον συνοδεύουν στα κεντρικά του Τάγματος του Φοίνικα, μια μυστική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Ντάμπλντορ. Μέλη της οργάνωσης είναι οι Ρέιμους Λούπιν, Άλαστορ "Τρελομάτης" Μούντυ, Νυμφαδώρα Τονκς, Άρθουρ Ουέσλι, Κίνγκσλεϊ Σάκλμποτ και ο Σείριος Μπλακ.

Ο Χάρι, ο Ρον, η Ερμιόνη και ο Νέβιλ μοιράζονται την ίδια άμαξα με τη Λούνα Λάβγκουντ που τους μεταφέρει στο Χόγκουαρτς. Το Υπουργείο έχει προσλάβει την Ντολόρες Άμπριτζ ως καθηγήτρια άμυνας κατά των σκοτεινών δυνάμεων, μία μάγισσα που αρνείται να διδάξει στους μαθητές χρήσιμη μαγεία, καθώς ο Υπουργός φοβάται ότι ο Ντάμπλντορ θα οργανώσει στρατό εναντίον του.

Καθώς η Άμπριτζ παίρνει όλο και περισσότερο έλεγχο στο Χόγκουαρτς, ο Ρον και η Ερμιόνη βοηθούν το Χάρι να φτιάξουν μία μυστική ομάδα για να εκπαιδεύσει τους μαθητές. Η ομάδα πήρε τον τίτλο "Στρατός του Ντάμπλντορ". Οι μαθητές του Σλίθεριν στρατολογούνται από την Άμπριτζ για να ξεσκεπάσουν την ομάδα.

Εν τω μεταξύ, η Μπελατρίξ Λεστρέιντζ, ξαδέρφη του Σείριου, μαζί με άλλους εννιά Θανατοφάγους δραπετεύουν από το Αζκαμπάν. Στο Χόγκουαρτς η Άμπριτζ ξεσκεπάζει τη μυστική ομάδα του Χάρι. Ο Ντάμπλντορ παίρνει το φταίξιμο και δραπετεύει πριν τον συλλάβουν. Έτσι η Άμπριτζ γίνεται διευθύντρια.

Ο Χάρι βλέπει εφιάλτη όπου ο Βόλντεμορτ βασανίζει το Σείριο. Τότε μαζί με τους Ρον, Ερμιόνη, Λούνα, Νέβιλ και Τζίνι πηγαίνουν πετώντας στο Υπουργείο Μαγείας για να σώσουν τον Σείριο. Οι έξι φτάνουν στο Υπουργείο όπου ανακαλύπτουν μια προφητεία που αφορά το Χάρι και το Βόλντεμορτ. Ξαφνικά τους επιτίθενται οι Θανατοφάγοι και μια μάχη μεταξύ αυτών και του Στρατού του Ντάμπλντορ ξεκινά.

Οι Θανατοφάγοι καταφέρνουν να τους πιάσουν όλους εκτός από το Χάρι. Τότε ο Λούσιους Μαλφόι ζητά να του δώσει την προφητεία αλλιώς θα τους σκοτώσει. Ο Χάρι αρνείται καθώς οι Σείριος, Κίνγκσλεϊ, Μούντυ, Τονκς και Λούπιν καταφτάνουν. Επιτίθενται στους Θανατοφάγους και η προφητεία καταστρέφεται. Πάνω στη μάχη η Μπελατρίξ σκοτώνει το Σείριο. Ο Χάρι τότε κυνηγά την Μπελατρίξ και επιχειρεί να της ρίξει τη Βασανιστική Κατάρα. Τότε εμφανίζεται ο Βόλντεμορτ και παροτρύνει το Χάρι να ενδώσει στο μίσος του προς τη Μπελατρίξ. Ο Χάρι όμως στοχεύει με το ραβδί του το Βόλντεμορτ και αυτός τον αφοπλίζει. Πριν καταφέρει να τον σκοτώσει, εμφανίζεται ο Ντάμπλντορ.

Μια μάχη μεταξύ του Βόλντεμορτ και του Ντάμπλντορ αρχίζει. Αφού ο Ντάμπλντορ τον νίκησε, ο Βόλντεμορτ προσπαθεί να κυριεύσει το Χάρι αλλά απωθείται από την αγάπη του Χάρι προς τους φίλους του και τον Σείριο. Λίγο πριν ο Βόλντεμορτ εξαφανιστεί, φτάνει στο Υπουργείο ο Κορνήλιος Φατζ. Τότε ο Χάρι και ο Ντάμπλντορ δικαιώνονται, η Άμπριτζ αποβάλλεται και ο Ντάμπλντορ επιστρέφει στη διεύθυνση του σχολείου.

ΝΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

Leave a Reply