Εργασίες – ημέρα 8η

Καλή σας μέρα!
  Ελπίζω να έχετε εξοικειωθεί με τη χρήση της ιστοσελίδας, γιατί σιγά σιγά θα πάμε και στις εικονικές τάξεις. Προς το παρόν όμως, ας συνεχίσουμε με τις καθιερωμένες μας εργασίες. 
1. Σήμερα, παραμονή της 25ης Μαρτίου, θα πηγαίνατε να παρακολουθήσετε τη σχολική γιορτη και αύριο την παρέλαση. Γιατί όμως γίνεται η παρέλαση; Για να δούμε ένα βίντεο που θα μας θυμίσει τι συνέβη τη μέρα αυτή.
25η Μαρτίου 1821
2. Η 25η Μαρτίου λοιπόν, είναι διπλή γιορτή. Γιορτάζουμε την επανάσταση που έκαναν οι Έλληνες για να απελευθερωθούν από τους Τούρκους το 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου θα μιλήσουμε αύριο. 
  Μπορεί η επανάσταση να ξεκίνησε το 1821, αυτό όμως δε σημαίνει ότι ελευθερώθηκε αμέσως ολόκληρη η Ελλάδα, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Το 1830 αναγνωρίστηκε η ανεξαρτησία των Ελλήνων. Όλα αυτά τα χρόνια πολλές περιοχές πάλευαν για να πετύχουν την ανεξαρτησία τους. Το βιβλίο της γλώσσας μάς περιγράφει τον αγώνα που έκαναν οι κάτοικοι στα Ψαρά, ένα νησί κοντά στη Χίο. Πηγαίνετε λοιπόν στο τέλος του βιβλίου της γλώσσας, στις σελίδες 78 και 79, διαβάστε τα κείμενα και προσπαθήστε να απαντήσετε στις ερωτήσεις. Γράψτε μου κάτω στα σχόλια:
Ποιες λέξεις και φράσεις του ποιήματος δείχνουν την καταστροφή των Ψαρών;
Τι περιμένει τα παλικάρια μετά τη θυσία τους;



3. Και επειδή τα μαθηματικά έχουν πολλά προβλήματα, πάμε να λύσουμε μερικά για να τα βοηθήσουμε! Όπου δυσκολεύεσαι, μπορείς να κάνεις τις πράξεις κάθετα σε ένα πρόχειρο χαρτί.
Η παρέλαση
Βιβλία για όλους
Το ανθοπωλείο
4. Και ας τελειώσουμε με ένα παιχνίδι!
Η χιονοπροπαίδεια
Καλή συνέχεια στην ημέρα σας!
Κατερίνα Κάρκα

Leave a Reply