04/05/2020

Καλημέρα δευτεράκια μου! Τέλος της καραντίνας λόγω κορονοϊού σήμερα... Μπορούμε και πάλι να βγούμε έξω, χωρίς να στέλνουμε μηνύματα. Και πάλι όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί ο κορονοϊός είναι ακόμα ΕΔΩ. Οπότε δεν ερχόμαστε κοντά σε άλλους και συνεχίζουμε να πλένουμε και να απολυμαίνουμε τα χέρια μας. Είναι προσωπική μας ευθύνη να προστατευτούμε και να προστατέψουμε τους άλλους.

Λύσεις ασκήσεων Παρασκευής: Μαθηματικά.

Γλώσσα

Την Παρασκευή προχωρήσαμε στο κεφάλαιο "Νιώθω". Διαβάσαμε το κείμενο "Ένα δέντρο ταξιδεύει" στη σελ. 78 (β΄ τεύχος) και κλίναμε το ρήμα "νιώθω" στην άσκηση 8 της σελίδας 81. Έπειτα κάναμε τις ασκήσεις 2, 3, 4 και 5 στις σελ. 28 - 29 στο Λεπτό (β΄ τεύχος). Παραθέτω εδώ τις λύσεις:

 

 

 

Ασκήσεις: 1. Ανάγνωση: Το κείμενο "Ένα δέντρο ταξιδεύει", σελ. 78 στο Βιβλίο.

2. Αντιγραφή - Την πρώτη πρόταση του κειμένου, σελ. 78, (Η δροσοσταλίδα... κλαίει).

3. Να κάνετε τις ασκήσεις που θα βρείτε εδώ.

Μαθηματικά

Στα Μαθηματικά σήμερα θα κάνουμε επαναληπτικές ασκήσεις για τo κεφάλαιο 30, "Μοιράζομαι δίκαια με τους φίλους μου", (σελ. 8-9, β΄ τεύχος). Για να δείτε τις ασκήσεις πατήστε εδώ.

Σας αφήνω με ένα πολύ ωραίο βιβλίο που διάλεξα για σας και μιλάει για δύο βασιλιάδες που δεν μπορούσαν να μοιραστούν τίποτα. Πατήστε κάτω από την εικόνα για να το διαβάσετε.

Πατήστε εδώ.

Θα τα πούμε αργότερα στο μάθημα webex.

Μέχρι τότε σας φιλώ

Η δασκάλα σας 

Ευαγγελία Νάκου

 

Leave a Reply