Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Φωτεινή Εγγλέζου, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70, όλων των τάξεων των σχολείων επιστημονικής και παιδαγωγικής ευθύνης της, σε επιμορφωτικό webinar με θέμα:

«Τα προσωπικά δεδομένα στην εκπαιδευτική πράξη»


(Πηγή εικόνας: https://www.snel.com/blog/what-is-gpdr/)

To επιμορφωτικό webinar θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Webex και ώρες 16.30-18.30μ.μ. Για την είσοδο στην ψηφιακή πλατφόρμα πατήστε το ακόλουθο link:

https://minedu-primary.webex.com/minedu-primary/j.php?MTID=mda39a6ab8e1ca4299d02760feb7bb762

H συμμετοχή στο επιμορφωτικό webinar είναι προαιρετική.

To επιμορφωτικό webinar θα διεξαχθεί σύμφωνα με το απόσπασμα της απόφασης της Πράξης 3/12-10-2020 της Ολομέλειας του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής.Παρακαλούνται οι κ. Δ/ντές-Δ/ντριες των σχολείων να ενημερώσουν έγκαιρα τους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους για την πραγματοποίηση του επιμορφωτικού webinar.

Με τον όρο προσωπικά δεδομένα αναφερόμαστε σε κάθε πληροφορία (απλή ή ευαίσθητη), που σχετίζεται με ένα ορισμένο πρόσωπο (το υποκείμενο των δεδομένων). Ο Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 χαρακτηρίζει θεμελιώδες το δικαίωμα της προστασίας των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Καθώς στην εκπαιδευτική πράξη, λόγω της πανδημίας του COVID-19 και της εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, το προτεινόμενο επιμορφωτικό σεμινάριο έχει στόχο να ενημερώσει τους συμμετέχοντες σχετικά με βασικές διαστάσεις του θέματος, όπως: τη διαφοροποίηση μεταξύ προσωπικών και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, την κατανόηση της έννοιας της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων, την εξέταση των περιπτώσεων όπου αυτή καθίσταται δυνατή και τις δικλείδες ασφαλείας που παρέχει ο νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR), ώστε η συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση να διεξάγεται σε ασφαλείς συνθήκες για όλους τους εμπλεκομένους.
Εισηγήτρια:

Aντιγόνη Λυμπέρη, Κοινωνιολόγος/Εκπαιδευτικός, Μέλος της Ακαδημίας Πρεσβευτών του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου