HANDBALL – ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Το χάντμπολ είναι ένα ομαδικό άθλημα στο οποίο δύο ομάδες των επτά παικτών παίρνουν μια μπάλα χρησιμοποιώντας τα χέρια τους με σκοπό να ρίξουν στην εστία της άλλης ομάδας.

Ένας τυπικός αγώνας αποτελείται από δύο περιόδους των 30 λεπτών και η ομάδα που σκοράρει περισσότερα γκολ κερδίζει.

Στο σχολείο μας υπάρχει ένα γήπεδο handball στο οποίο παίζουμε κάποιες φορές στην γυμναστική και χάντμπωλ και ποδόσφαιρο.

ΚΑΝΟΝΕΣ :

Δύο ομάδες επτά παικτών  μπαίνουν στο γήπεδο και να πρέπει η μία ομάδα να σκοράρει  βάζοντας την μπάλα στην εστία της αντίπαλης ομάδας.

Κατά το χειρισμό της μπάλας, οι παίκτες υπόκεινται στους ακόλουθους περιορισμούς:

  • Μετά τη λήψη της μπάλας, οι παίκτες μπορούν να περάσουν, να κρατήσουν την κατοχή ή να ρίξουν την μπάλα.
  • Οι παίκτες δεν επιτρέπεται να αγγίξουν την μπάλα με τα πόδια τους, ο τερματοφύλακας είναι ο μόνος που επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τα πόδια του, αλλά μόνο εντός της περιοχής γκολ.
  • Εάν κατέχουν την μπάλα, οι παίκτες πρέπει να ντριμπλάρουν (όχι παρόμοια με μια ντρίμπλα μπάσκετ) ή μπορούν να κάνουν έως και τρία βήματα κάθε φορά χωρίς ντρίμπλα.
  • Δεν επιτίθενται οι παίκτες εκτός αν πρέπει να υπερασπιστούν τον τερματοφύλακα.  Μία βολή ή μια πάσα στην περιοχή στόχου είναι έγκυρη εάν ολοκληρωθεί πριν αγγίξουν το πάτωμα.  Οι τερματοφύλακες επιτρέπονται έξω από την περιοχή του στόχου, αλλά δεν επιτρέπεται να διασχίσουν το όριο περιοχή γκολ με την μπάλα στα χέρια τους.
  • Η μπάλα δεν μπορεί να περάσει πίσω στον τερματοφύλακα όταν τοποθετούνται στην περιοχή του στόχου.

Leave a Reply