Château de Fontainebleau

Tο Château de Fontainebleau βρίσκεται πολύ κοντά στο Παρίσι . χτίστηκε στα μέσα του 12ου αιώνα .

Château de Fontainebleau

Η ιστορία του γαλλικού δικαιώματος γράφτηκε στο Château de Fontainebleau. Ξεκινώντας με τον François I, κάθε Γάλλος κυρίαρχος το έκανε μια από τις κατοικίες τους, μέχρι τη δεύτερη αυτοκρατορία και την εποχή του Ναπολέοντα Γ '. Το 1816, το μίλησε ως «πραγματική κατοικία βασιλιάδων». Μερικοί έκαναν περισσότερα από άλλα για να αφήσουν το σημάδι τους στο Château de Fontainebleau. Ο πρώτος ήταν φυσικά ο François I, ο οποίος μετέτρεψε το μεσαιωνικό φρούριο σε βασιλική κατοικία. Το έμβλημα του Château de Fontainebleau, η μνημειακή σκάλα σε σχήμα πετάλου, χρονολογείται από τη βασιλεία του Louis XII.

Συνδέεται στενά με τη Γαλλική ιστορία , γιατί εκεί υπογράφτηκαν πολλές συνθήκες και συμφωνίες που καθόρισαν την εξέλιξη της Γαλλίας .

ΠΗΓΉ  Chateau de FontainebleauVisiter le Château de Fontainebleau : billets, tarifs, horaires

3 Comments on “Château de Fontainebleau

  1. Εξαιρετική η επιλογή σου Christine, διότι πρόκειται για ένα από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα της πόλης του Παρισιού! Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Γαλλίας, άλλωστε εκεί υπογράφτηκαν πολλές συνθήκες και συμφωνίες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της Γαλλίας.

  2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Κυρία πραγματικά κι εγώ όταν το διάβασα από ένα σάιτ κατά ενθουσιάστηκα .΄
    Αλλά θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση … Το αξιοθέατο ακόμα δέχεται επισκέπτες ; Ρωτάω επειδή είναι πολύ παλιό και …

  3. Oui, είναι ανοιχτό κάθε μέρα εκτός Τρίτης!

Leave a Reply