Ας προστατεύσουμε τα δικαιώματα των παιδιών!

Στις 20 Νοεμβρίου 2020 είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των παιδιών. Στη ψηφιακή μας τάξη προσπαθήσαμε μέσα από διάφορες δραστηριότητες να τα γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό είναι να προστατεύονται. Για να το καταφέρουμε αυτό εμείς τα παιδιά πρέπει να μιλάμε, να γράφουμε αλλά και ζωγραφίζουμε γι' αυτά. Με αυτό το τρόπο θα στέλνουμε το μήνυμά μας και θα βοηθάμε ώστε να τα μαθαίνουν και άλλοι!
Για το λόγο αυτό ετοιμάσαμε αρχικά το παρακάτω βιβλίο, το οποίο σας προτείνουμε να διαβάσετε.
Έπειτα σκεφτήκαμε πως οι αφίσες έχουν μεγαλύτερη δύναμη αν θέλεις να στείλεις ένα τόσο σημαντικό  μήνυμα. Έτσι αποφασίσαμε να ενωσουμε τις δυνάμεις μας,να ετοιμάσουμε σχέδια για τα δικαιώματά μας και να δημιουργήσουμε μια αφίσα. Ελπίζουμε να σας αρέσει!
                                                                                                           
Τέλος, τα δικαιώματα των παιδιών μας έφεραν στο νου τον αγαπημένο μας ραφτάκο. Αυτόν τον καταπληκτικό ράφτη  που έντυνε τους κατοίκους της πόλης με τα ρούχα φτιαγμένα από τις πιο όμορφες λέξεις. Μα δεν είναι τα δικαιώματα λέξεις σημαντικές; Πως θα ήταν άραγε οι μπλούζες που θα έφτιαχνε ο αγαπημένος μας για τα παιδιά όλου του κόσμου; Αν προσπαθήσετε να τις φανταστείτε ίσως και να μοιάζουν κάπως έτσι!
                                                                                                         
Eμείς τις δημιουργήσαμε!
Σας αρέσουν;
Ελπίζουμε διαβάζοντας αυτό το άρθρο να καταλάβατε πόσο σημαντικό είναι να  διαβάζουμε, να γράφουμε  και να ζωγραφίζουμε τα δικαιώματα των παιδιών!

2 Comments

  1. είναι όλα καταπληκτικά και οι καλύτερες αναμνήσεις από την καλύτερη ηλικία.
    Σας ευχαριστούμε πολύ!!!
    Κάνουμε μάθημα καθημερινά με μεγάλη χαρά!!

    1. Πόσο συμφωνώ μαζί σας για τη σημασία της προσχολικής ηλικίας! Σας ευχαριστώ που ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να προσφέρουμε στα παιδιά μας! Καλή συνέχεια να έχουμε!

Leave a Reply