Δεκέμβριος, μήνας των Χριστουγέννων και της ευχής για Αγάπη και Ειρήνη σε όλο το κόσμο!

Χριστούγεννα έφτασαν στον Όμορφο κόσμο της Λουλουδοπαρέας!

Η γέννηση του Χριστού, βασιλιά της Αγάπης αλλά και το έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου, που όταν πρωτοξεκινούσε είχε μόνο ρούχα και τρόφιμα για τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη μας, φέρνουν στο νου την ανάγκη για περισσότερη αγάπη στις καρδιές μας, στο σχολείο μας και σε όλο το κόσμο.

Ξεκινήσαμε τη θεματική μας ανακαλύπτοντας την Αγάπη σε μικρές ομάδες εργασίας. Ήταν μια ωραία μέρα γιατί είχαμε την ενεργή συμμετοχή των γονιών και γνωρίσαμε τα Σφουγγαράκια της Αγάπης. Πως μπορούμε να νιώθουμε την Αγάπη μέσα μας; Πως μπορούμε να δείχνουμε την Αγάπη στους δικούς μας ανθρώπους; Πως μπορούμε να δείχνουμε την Αγάπη στον ίδιο μας τον Εαυτό; Αυτά ήταν μερικά από τα ερωτήματα που συζητήσαμε! Δείτε εδώ και τα "Σφουγγαράκια της Αγάπης"  που φτιάξαμε:

Έπειτα συζητήσαμε τις πράξεις καλοσύνης, απαραίτητες για να σκορπίζουμε την Αγάπη σε όλο το κόσμο. Είδαμε συγκινητικά βιντεάκια, προτάσεις για το πως να κάνουμε την Αγάπη πράξη και ύστερα από όλα αυτά φτιάξαμε το δικό μας

 

ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ

με βάση το γνωστό ομότιτλο παραμύθι από τη ψηφιακή μας βιβλιοθήκη.

Όλα αυτά μας θύμησαν στιγμές από την φυσική μας τάξη, τότε που κάναμε για την Ειρήνη μέσα μας, στην τάξη μας και σε όλο το κόσμο. Δείτε τις εργασίες μας στη παρουσίαση

 

Μαθαίνουμε την Ειρήνη

και αναλογειστείτε πόσο σπουδαίες και πόσο στενά συνδεδεμένες είναι αυτές οι Αξίες στον 'Ομορφο Κόσμο που όλοι θέλουμε στις τάξεις μας και στις ζωές μας!

Καλά Χριστούγεννα από όλη τη Λουλουδοπαρέα!

 

 

 

 

Leave a Reply