Τα αστέρια της Ευρώπης – Οι αξίες της Ευρώπης

Οι δημοκρατικές αξίες της τάξης μας είναι οι αξίες της Ευρώπης!

Η μικρή Ευρώπη στο βιβλίο "Τα αστέρια της Ευρώπης" 

ταξιδεύει και καταγράφει στο βιβλίο της κάθε αξία που συναντάει, κάθε αστέρι που κάνει το κόσμο γύρω μας πιο όμορφο και πιο δημοκρατικό.

Αφού το διαβάσαμε αποφασίσαμε να γίνουμε εμείς οι ίδιοι αστέρια. Από το χάρτη της τάξης μας διαλέξαμε ποιο αστέρι θα θέλαμε να είμαστε στο βιβλίο της Ευρώπης.  Φτιάξαμε το βιβλίο ζωγραφίζοντας ο καθένας το αστέρι του και εξηγώντας σε όλους, γιατί το θεωρεί τόσο σημαντικό. Δείτε εδώ το βιβλίο μας

Tα αστέρια της Ευρώπης

Για να γίνουμε αστεράκια σκεφτήκαμε να φτιάξουμε στεφανάκια αστεριών και έπειτα να παίξουμε ένα δικό μας θεατρικό  παιχνίδι.

Για τη συλλογική γραφή του παραμυθιού που θέλαμε να παίξουμε δουλέψαμε με τη μέθοδο της επίλυσης προβλήματος σε μικρές ομάδες. Δημιουργήσαμε 4 ομάδες και η κάθε μια συζήτησε και επεξεργάστηκε προτεινόμενες ιδέες για την πορεία επίλυσης προβλήματος στην πλοκή της ιστορίας. Τελικά γράψαμε το παραμύθι με τίτλο "Το αστέρι της Δημοκρατίας", το οποίο στη συνέχεια δραματοποιήσαμε. Δείτε εδώ τη  Δραματοποίηση για το Αστερι της Δημοκρατίας

Και συνεχίζουμε με περισσότερη εξερεύνηση της έννοιας της Δημοκρατίας!

Είμαστε αστεράκια, αυτό είναι σίγουρο!

7 Comments

  1. Καταπληκτικοί!!!!Η μελλοντική γενιά πολιτών που αποκτά τέτοιες βάσεις και αξίες σε αυτό το ”μαγικό ” σχολείο δε μπορεί παρά να φέρνει μαζί της ελπίδα και αισιοδοξία….ευχαριστούμε για τα μαθήματα ζωής σούπερ κυρία μας!!!

  2. Καταπληκτική δουλειά!!! Καταπληκτικές ιδέες!!! Συγχαρητήρια πολλά σε όλα τα “αστεράκια” και προπάντων στη δασκάλα τους – καθοδηγητή τους και βοηθό στην αφομοίωση και εμπέδωση αυτών των σημαντικών εννοιών!!!

  3. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!
    ΜΠΡΑΒΟ στα αστερακια, ΜΠΡΑΒΟ και στην δασκαλα τους!!!!

  4. Συγχαρητήρια στα παιδάκια μας τα γλυκά!!Συγχαρητήρια και στη δασκάλα τους!Εξαιρετικοί!!🙂

  5. Πολλά πολλά συγχαρητήρια!!! Είναι τόσο σημαντικό που μπορούν τα παιδιά μέσα από τέτοιου είδους δραστήριοτητες να γνωρίζουν και να κατανοούν σε βάθος τόσο θεμελιωδεις έννοιες!! Μακάρι οι υπέροχες αυτές οι αναμνησεις με τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει να τους συνοδεύουν για όλη τους τη ζωη και να συμβάλουν ουσιαστικά στη διαπλαση της προσωπικοτητας τους!! Φωτεινή, σε ευχαριστούμε από καρδιάς!!!

  6. Πολλά πολλά συγχαρητήρια!!! Είναι τόσο σημαντικό που μπορούν τα παιδιά μέσα από τέτοιου είδους δραστήριοτητες να γνωρίζουν και να κατανοούν σε βάθος τόσο θεμελιωδεις έννοιες!! Μακάρι οι υπέροχες αυτές αναμνησεις με τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει να τους συνοδεύουν για όλη τους τη ζωη και να συμβάλουν ουσιαστικά στη διαπλαση της προσωπικοτητας τους!! Φωτεινή, σε ευχαριστούμε από καρδιάς!!!

  7. Πραγματικά υπέροχη δουλειά! Μπράβο στην υπέροχη δασκάλα μας και φυσικά στα παιδάκια μας⭐⭐⭐⭐

Leave a Reply