9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας - Ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή Δ. Σολωμού

Τα ελληνικά είναι μια από τις 23 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης είναι επίσημα αναγνωρισμένη ως μειονοτική γλώσσα στην Αλβανία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία και την Τουρκία.

Κατά την αρχαιότητα έγινε φορέας μεταβίβασης σημαντικών επιστημονικών θεωριών, φιλοσοφικών θεωρήσεων και λογοτεχνικών κειμένων. Πολυάριθμα είναι τα παραδείγματα των λαών που σαγηνεύτηκαν από την ελληνική γλώσσα και υιοθέτησαν στις δικές τους γλώσσες και κουλτούρες στοιχεία της γλώσσας μας. Στο πέρασμα των αιώνων η ελληνική γλώσσα επιβιώνει ως τις μέρες μας και καθιερώνεται ως μια από τις μακροβιότερες ζωντανές γλώσσες παγκοσμίως.

Στο επόμενο βίντεο μαθητές και φοιτητές της ελληνικής γλώσσας από κάθε γωνιά του πλανήτη απαντούν στο ερώτημα: "Γιατί μαθαίνουν Ελληνικά"

Η αξία της ελληνικής γλώσσας είναι ανεκτίμητη. Πρόκειται για μια γλώσσα που μιλιέται αδιάλειπτα από το 3.000π. Χ. μέχρι σήμερα μετρώντας περισσότερα από πέντε χιλιάδες χρόνια. Με τον σημερινό εορτασμό επιδιώκεται η ανάδειξη της διαρκούς συμβολής της ελληνικής γλώσσας στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού.

Leave a Reply