Updated on December 23, 2020
Κουραμπιέδες
- Υλικά
900γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500γραμ. βούτυρο
200γραμ. άχνη ζάχαρη
1κ.γλ. Βανίλια σε σκόνη
150-200 γραμ. καβουρντισμένο και χοντροκομένο
αμύγδαλο (ψήστε στον φούρνο για 5-10 λεπτά στους 200c)
Για το Πασπάλισμα
Ροδόνερο
Άχνη Ζάχαρη
γραμ.=γραμμάρια
κ.γλ.=κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Βγάλτε το βούτυρο από το ψυγείο 2-3 ώρες πριν το χρησιμοποιήστε,για να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200c στον αέρα.Σε ένα μίξερ,χτυπήστε το βούτυρο για 5-6 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει.Προσθέστε την ζάχαρη και την βανίλια.Συνεχίστε το χτύπημα για 5-7 λεπτά ακόμα μέχρι να μοιάζει με μαρέγκα.Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά και συνεχίστε το ανακάτεμα σε μία σπάτουλα.Προσθέστε τα αμύγδαλα. - Το μίγμα πρέπει να είναι μαλακό,αλλά όχι τόσο μαλακό που κολλάει στα χέρια.
- Πλάθετε τους κουραμπιέδες στο μέγεθος ενός καρυδιού.Τοποθετήτε τους σε σειρές στο ταψί,πάνω σε λαδόκολλα.
- Ψήστε 35-40 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάλτε τους από τον φούρνο.Με προσοχή μετακινήστε τους από την λαδόκολλα για να κρυώσουν.Όσο είναι ζεστοί,είναι μαλακοί και σπάνε εύκολα.
- Όταν κρυώσουν,ραντίστε τους με λίγο ανθόνερο.
- Βάλτε την άχνη ζάχαρη σε ένα κόσκινο και πασπαλίστε του.