Δραστηριότητα 18: Τεχνητή νοημοσύνη (Autodraw)

Οι υπολογιστές, τα ταμπλετ, τα κινητά, τα αυτοκίνητα, τα αεροπλάνα....σχεδόν όλα τα μηχανήματα γύρω μας χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη! Τι όμως είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη και πως επηρεάζει τις ζωές μας;Σήμερα θα μιλήσουμε για το πως ένας υπολογιστής μπορεί να μάθει πράγματα και πως μπορεί σιγά σιγά να αρχίσει να σκέφτεται όπως ένας άνθρωπος! Οι υπολογιστές είναι μηχανές και αν δεν τους πει ένας άνθρωπος (μέσω του προγραμματισμού) τι να κάνουν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα... Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, ο άνθρωπος κατάφερε να μεταφέρει τον τρόπο σκέψης του στους υπολογιστές ώστε να μπορούν και αυτοί να παίρνουν κάποιες αποφάσεις από μόνοι τους!

Έτσι τώρα ο υπολογιστής μπορεί να "μαντέψει" τι θέλεις να διαβάσεις ή ποιο παιχνίδι προτιμάς και να στο εμφανίσει πολύ γρήγορα. Καταλαβαίνει τα ορθογραφικά λάθη που τυχόν έχεις κάνει και τα προσπερνά! Όταν πρόκειται για αυτοκίνητα μπορεί να προβλέψει ένα ατύχημα και να το αποφύγει!

Δείτε το παρακάτω βίντεο ώστε να καταλάβετε ακόμα καλύτερα πως λειτουργεί τη Τεχνητή Νοημοσύνη

Στη συνέχεια θα ζωγραφίσουμε με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα πρόγραμμα που μπορεί να "μαντέψει" τι ζωγραφίζουμε!

Τι θα χρειαστώ:

  1.  Ένα από τα εξής: υπολογιστή, τάμπλετ, κινητό
  2.  Σύνδεση στο διαδίκτυο

Το πρόγραμμα ονομάζεται Autodraw και για να ζωγραφίσεις με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης πρέπει να επιλέξεις το πρώτο μολυβάκι με τα αστεράκια!

Μόλις κάνεις ένα σχέδιο ο υπολογιστής στο πάνω μέρος της οθόνης σου εμφανίζει πιθανά σχέδια που θέλεις να κάνεις! Μόλις πατήσεις πάνω του παίρνει την θέση του σχεδίου σου.

Προσπάθησε να φτιάξεις μια ζωγραφιά με θέμα το Πάσχα! Μπορείς να πάρεις ιδέες και από τη δική μου ζωγραφιά:

Αν θες μπορείς να μου στείλεις τον σύνδεσμο για την ζωγραφιά σου είτε με email, είτε με μήνυμα είτε ακόμα και ως απάντηση κάτω από αυτό το άρθρο.  Τον σύνδεσμο της ζωγραφιάς σου τον βρίσκεις αν πατήσεις τις τρεις γραμμούλες πάνω αριστερά --> μετά πατήσεις το Share --> μετά το κουμπί Copy Link. Έτσι ο σύνδεσμος αποθηκεύεται στην μνήμη του υπολογιστή σου και όπου κάνεις Δεξί κλικ --> Επικόλληση (Paste) θα εμφανιστεί για να τον στείλεις.

Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα! Να περάσετε υπέροχα!

Leave a Reply