Κινητικότητα στην Ρουμανία

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 τέσσερις μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας με δυο συνοδούς εκπαιδευτικούς αναχώρησαν για τη Ρουμανία. Συμμετείχαν στο  τελευταίο ταξίδι του προγράμματος Erasmus +  «Make me Live,I will Live, The World will Live-Heal the world» που έλαβε χώρα στην πόλη Ράμνικου Βίλτσια της Ρουμανίας.

Οι μαθητές μας φιλοξενήθηκαν από ρουμανικές οικογένειες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί. Αυτή η εμπειρία τους προσέφερε μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα και την καθημερινή ζωή της Ρουμανίας, να διευρύνουν τον πνευματικό τους ορίζοντα, να αναπτύξουν  διαπολιτισμικές δεξιότητες, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και την ικανότητά τους να προσαρμόζονται σε νέες και διαφορετικές καταστάσεις, αναπτύσσοντας έτσι σημαντικές δεξιότητες για το μέλλον τους.

 Τη Δευτέρα οι Ρουμάνοι μαθητές υποδέχθηκαν τις ομάδες από τις άλλες χώρες και  τους ξενάγησαν στο σχολείο τους.
Την Τρίτη 16 Μαΐου έγινε περιήγηση στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης , στο Δημαρχείο και στη Βιβλιοθήκη.
Την Τετάρτη οι μαθητές επισκέφτηκαν την κονσερβοποιΐα Anabella και το ορυχείο αλατιού που βρίσκονταν κοντά στην πόλη.
Η τελετή αποφοίτησης έγινε την Τετάρτη το απόγευμα.
 Την Πέμπτη 18 Μαΐου αναχώρησαν για το Bran Castle, γνωστό και ως κάστρο του Δράκουλα και το περιβαλλοντικό πάρκο Dino Park, με ομοιώματα δεινοσαύρων.
Την Παρασκευή 19 Μαΐου το πρωί έγινε ξενάγηση στο Κοινοβούλιο του Βουκουρεστίου και περιήγηση στα πιο γνωστά μνημεία της πόλης  καθώς και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας «Antipa».
 Το απόγευμα της ίδιας μέρας η αποστολή επέστρεψε στην Αθήνα.
Όλοι ήταν γεμάτοι με όμορφες αναμνήσεις, νέες γνώσεις, πολλές εικόνες και πλούσια συναισθήματα από το ταξίδι, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το περιβαλλοντικό πρόγραμμα Erasmus που είχε ξεκινήσει δυο χρόνια πριν.

Leave a Reply