Κινητικότητα στη Τουρκία Αλικαρνασσό (Bodrum)

Στο πλαίσιο του έργου ERASMUS με θέμα ‘’MAKE ME LIVE, I WILL LIVE, THE WORLD WILL LIVE’’ πραγματοποιήθηκε η τρίτη κινητικότητα στην πόλη Bodrum της Τουρκίας (Αλικαρνασσός) από τις 10 έως τις 16 Ιανουαρίου 2023. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν οι εξής χώρες : Eλλάδα, Ιταλία, Λετονία, Ρουμανία και η Τουρκία ως συντονίστρια χώρα.

Στην Αλικαρνασσό μετέβησαν δύο από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, οι κυρίες Έλλη Σπακουρή (Γαλλικά) και Αθηνά Πολυχρόνη καθώς και τέσσερις μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Οι μαθητές μας, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν με πολύ αγάπη και φροντίδα σε οικογένειες μαθητών/τριών του σχολείου υποδοχής, ανέπτυξαν δεσμούς φιλίας και απέκτησαν αξέχαστες αναμνήσεις.  Συμμετείχαν, μαζί με τους φίλους τους από τα σχολεία εταίρους, στις διάφορες περιβαλλοντικές δραστηριότητες που είχαν οργανωθεί από τη χώρα υποδοχής , την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κινητικότητας, δόθηκε στους συναδέλφους και στους μαθητές/τριές μας ή ευκαιρία να γνωριστούν με συναδέλφους και μαθητές/τριες άλλων εθνικοτήτων, να ανταλλάξουν απόψεις και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες σχετικές με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, αποκτώντας έτσι μια διαπολιτισμική παιδαγωγική εμπειρία.

Επισκεφθήκαν τους επίσημους φορείς της πόλης, οι οποίοι τους υποδέχτηκαν θερμά και τους ευχαρίστησαν δίνοντάς τους δώρα. Πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες με τη συμμετοχή των μαθητών μας, καθώς και ξενάγηση στους  χώρους των σχολείων. Οι μαθητές/τριές μας συμμετείχαν στις ακόλουθες δραστηριότητες: «Ανανεώσιμη ενέργεια», «Φτιάχνουμε ήχους για τη φύση», «Σχεδιασμός έξυπνων λαμπτήρων και συστημάτων άρδευσης  με τον μικροελεγκτή  Arduino», «Φύτευση σπόρων και βολβών σε λαχανόκηπο του σχολείου».

Πραγματοποιήθηκαν επίσης  εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους (Κάστρο της Αλικαρνασσού, Αρχαίο Θέατρο της Αλικαρνασσού , Αρχαία πόλη Πεδάσα, Αρχαία πόλη Λάγινα, Αρχαία πόλη Στρατονίκεια) καθώς και στο σπίτι του ζωγράφου Osman Hamdi Bey.Τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλία στο χώρο του σχολείου με θέμα την κλιματική αλλαγή και επισκεφθήκαν ένα κέντρο ανακύκλωσης.

Leave a Reply