Σχετικά με το Έργο
Το eTwinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης.
- Aποτελεί μέρος του Erasmus+, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό.
- Η Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης λειτουργεί υπό το European Schoolnet, μία διεθνή συνεργασία 34 Ευρωπαϊκών Υπουργείων Παιδείας, το οποίο αναπτύσσει μάθηση για σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το eTwinning υποστηρίζεται και σε εθνικό επίπεδο από 38 Εθνικές Υπηρεσίες Στήριξης.
- Προάγει τη συνεργασία των Ευρωπαϊκών σχολείων (εκπαιδευτικούς, διευθυντές, βιβλιοθηκάριους, κ.λ.π.) για να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να διεξάγουν έργα, να μοιράζονται και, με λίγα λόγια, να αισθάνονται και να αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας μάθησης...[περισσότερα]
- Μέσα από την πλατφόρμα του έργου, μαθητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης επικοινωνούν και συνεργάζονται στη βάση ποικίλων θεμάτων, ανταλλάζουν απόψεις και ιδέες, συνθέτουν, μοιράζονται και αξιολογούν εργασίες, στοχεύοντας μέσα από τις δράσεις αυτές στην καλλιέργεια της ευρωπαϊκής ταυτότητας, στη συνειδητοποίηση του πλαισίου της πολυπολιτισμικής Ευρώπης και των δημοκρατικών αξιών της..
- Το έργο "Me the A.I #2.0" έχει ως κύριο θέμα την εισαγωγή και την απομυθοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence ή A.I) στους μαθητές μέσα από διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις. Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας συμμετέχει στο έργο αυτό ως ιδρυτής μέσα από το μάθημα των Τ.Π.Ε και σε συνεργασία με σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών όπως (Ελλάδα, Κροατία, Ισπανία, Ιταλία, Λιθουανία, Τουρκία, Λετονία, Γαλλία, Κύπρος).
- Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ από το Artificial Intelligence) καθιστά τις μηχανές ικανές να μαθαίνουν από την εμπειρία, να προσαρμόζονται σε νέα εισαγόμενα δεδομένα και να εκτελούν ανθρωπομορφικά έργα. Τα περισσότερα παραδείγματα AI για τα οποία ακούμε σήμερα –από τους υπολογιστές που παίζουν σκάκι έως τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα– βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην επεξεργασία φυσικής γλώσσας (ΕΦΓ). Με τη χρήση των τεχνολογιών αυτών, οι υπολογιστές μπορούν να εκπαιδευτούν ώστε να επιτελούν συγκεκριμένα καθήκοντα με επεξεργασία μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων και αναγνώριση μορφών στα δεδομένα.
- Το σχολείο μας συμμετέχει φέτος με τα τμήματα ΣΤ1 & ΣΤ2 στο e-Twinning project με θέμα: "Me The AI #2.0" και συνεργάζεται με σχολεία της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Κροατίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας, της Κύπρου και της Ιταλίας.
Μέσω του project οι μαθητές θα γνωρίσουν και θα εξοικειωθούν με νέες τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Μηχανική μάθηση (Machine Learning). Θα κατανοήσουν πως λειτουργεί η AI, ποια είναι τα όρια της και πως μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους στην εύρεση λύσεων των σημαντικότερων προβλημάτων του πλανήτη μας. Και όλα αυτά μέσα στα πλαίσια του "κώδικα ηθικής" για την Τεχνητή Νοημοσύνη που θέσπισε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το "Me The AI #2.0" θα υλοποιηθεί σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2019-2020 από την εκπαιδευτικό Λάσκαρη Γεωργία (Ζωρζέτ), στο πλαίσιο των μαθημάτων ΤΠΕ και θα βασίζεται στο ΑΠΣ. Έτσι, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας μέσα από έναν εποικοδομητικό, θετικό και ασφαλή τρόπο. Με σύγχρονα μέσα, θα επικοινωνούν, θα συνεργάζονται, θα ανταλλάσουν ιδέες και εμπειρίες με τους μαθητές των άλλων Ευρωπαϊκών σχολείων-συνεργατών ενώ ταυτόχρονα θα δημοσιοποιούν, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του "Me The AI #2.0", τα αποτελέσματα κάθε δράσης ή έρευνάς τους.
Περισσότερα:
- στην eTwinning πλατφόρμα του έργου : Me the A.I #2.0
- Twitter: @MeTheAI2
- στην ιστοσελίδα του μαθήματος Τ.Π.Ε :Τ.Π.Ε 2ο ΔΣ Νέας Ερυθραίας