Δράσεις Σεπτεμβρίου 2019: Πως δουλεύει ο Υπολογιστής;

Δράση1: Οι μαθητές γνώρισαν με βιωματικό τρόπο τα διάφορα μέρη του υπολογιστή, έχοντας στην διάθεσή τους παλιούς υπολογιστές του εργαστηρίου. Κατανόησαν την λειτουργία των βασικών στοιχείων της κεντρικής μονάδας ( μητρική πλακέτα, επεξεργαστής, μνήμη Ram, τροφοδοτικό, σκληρός δίσκος, κάρτα γραφικών), όπως και την λειτουργία των μονάδων εισόδων/εξόδων. Λαμβάνοντας καθένας και από ένα ρόλο (πληκτρολόγιο,  μητρική κάρτα, επεξεργαστής, οθόνη...) προσπάθησαν να προσομοιώσουν την λειτουργία του υπολογιστή όταν ένας χρήστης πατάει το πλήκτρο Α και του εμφανίζεται στην οθόνη.

Δράση 2: Στην συνέχεια, οι μαθητές, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, συναρμολόγησαν τον υπολογιστή των ονείρων τους, επιλέγοντας ένα ένα στα στοιχεία της κεντρικής μονάδας.

 Δράση 3: Οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο, για να κατανοήσουν τα τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά των υπολογιστών ( Είσοδος, Αποθήκευση και Επεξεργασία, Έξοδος)και τη χρήση του δυαδικού συστήματος.Έπειτα έπαιξαν με τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που είχαν φτιάξει για αυτό τον σκοπό οι εκπαιδευτικοί.

Παρουσίαση των δράσεων Σεπτεμβρίου: