Συστατικά για τα μελομακάρονα με σιμιγδάλι

  • 250 γρ ηλιέλαιο
  • 250 γρ ελαιόλαδο​
  • 250 γρ. ζάχαρη​
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 κγ ξύσμα πορτοκαλιού​
  • 250 μ.λ χυμό πορτοκάλι​
  • 70 μ.λ μπράντι-κονιάκ​
  • 170 γρ σιμιγδάλι ψιλό​
  • 2 κ.τ.γ κανέλα​
  • ½ κ.τ.γ γαρύφαλλο​
  • 1 ½ κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ​
  • 1 κ.τ.γ σόδα
  • 250 γρ καρύδια

Για το σιρόπι

  • 800 μ.λ νερό​
  • 800 γρ ζάχαρη​
  • 250 γραμμάρια μέλι​
  • 2 φλούδες από πορτοκάλι
  • 1 ξύλο κανέλας

μελομακάρονα 

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Σε ένα μεγάλο ποτήρι βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι με τη σόδα και ανακατεύουμε, προσοχή θα φουσκώσει.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα, το κονιάκ την κανέλα και το γαρύφαλλο, ανακατεύουμε για ένα λεπτό με το σύρμα.
  • Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το φτερό του μίξερ, δεν ανακατεύουμε για πολύ ώρα.
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα, 30 γρ το καθένα, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι ή σε έναν τρίφτη για να κάνει τρυπούλες πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά στον αέρα.
  • Μόλις είναι έτοιμα βουτάμε τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα
    και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
  • Στο εξάρτημα κόφτη τρίφτη χτυπάμε τα καρύδια μας.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

 

 

 

Views: 1

Αφήστε μια απάντηση